Als afsluiter van de last-minute Kerstinspiratie geef ik je vandaag 3 makkelijke Kerst desserts. Eerder gaf ik je al enkele voorgerechten en hoofdgerechten om van je Kerstdiner een succes te maken. Hopelijk heeft deze serie je kunnen inspireren om wat lekkers en bijzonders op tafel te zetten met Kerst.

Snel naar de makkelijke Kerst desserts:

1. Havermoutcrumble met cranberry compote en Skyr

Een lekker en eenvoudig dessert is deze havermoutcrumble met cranberry compote en Skyr. Dit dessert past prima bij een Kerstmenu en in de glaasjes staat het ook leuk. Cranberry compote wordt vaak met Kerst gegeten als bijgerecht tijdens het hoofdgerecht, maar kan natuurlijk ook prima bij een dessert gebruikt worden. Bij dit dessert past een lekker bokbiertje met een zoet accent. Weer eens wat anders dan wijn, toch?  Recept havermoutcrumble en cranberry compote.

Recept havermoutcrumble cranberry compote en Skyr

2. Stoofperen dessert

Ook een klassieker voor Kerst: stoofperen als dessert met bijvoorbeeld kaneelijs. Makkelijk om te maken en altijd een succes. Je kunt het ook bij het hoofdgerecht serveren, bijvoorbeeld bij een stukje wild. Het stoven van de peren heeft wel wat tijd nodig, maar dat kun je prima een dag van te voren doen. Recept stoofperen.

Kerst dessert stoofperen - Thomas Culinair

3. Blauwe bessen dessert

Dit dessert maakte ik alweer een tijdje terug, maar ik wordt nog steeds blij als ik de foto tegenkom. Je verwacht het niet, maar de blauwe bes is de ster van dit gerecht 🙂 Het gerecht bestaat uit blauwe bessen ijs, blauwe bessen taart, blauwe bessen coulis en hazelnootcrumble. Recept blauwe bessen dessert.

Kerst Dessert met blauwe bessen

 

Een van deze makkelijke Kerst desserts gemaakt?

Heb je één van deze makkelijke Kerst desserts gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Vind ik leuk om te lezen!

1 reactie

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge