Zoals gezegd geef ik je de komende dagen nog wat last-minute inspiratie voor je Kerstdiner. Gisteren gaf ik je al 5x makkelijke Kerst voorgerechten,Vandaag krijg je 5 hoofdgerechten voor Kerst van me. Wat mij betreft feestjes op je bord en daarom heel geschikt voor een lekker diner.

Snel naar de recepten:

  1. Gevulde kalkoen
  2. Hazenrugfilet met wildsaus
  3. Kwartel bereid in bier
  4. Gebakken hertenbiefstuk met pastinaak
  5. Entrecote met rode wijnsaus

 

1. Gevulde kalkoen

Deze mag natuurlijk weer niet ontbreken in het overzicht. Dit is zo’n typische evergreen voor een Kerstdiner. Het lijkt heel ingewikkeld om zo’n grote kalkoen te maken, maar ik vond het best meevallen. Het is vooral een kwestie van goed inlezen en een goede tijdsplanning maken. Recept gevulde kalkoen.

Gevulde kalkoen recept

2. Hazenrugfilet met wildsaus

Wild heeft een typische smaak en krijgt vaak traditionele smaakcombinaties. Ook mijn gerecht met hazenrugfilet is wat dat betreft vrij traditioneel, maar dat is niet voor niets. Deze combinaties werken namelijk gewoon goed met wild. Dus waarom zou je dan wat anders kiezen? Ik serveerde er Pommes Fondant, rode kool, stoofpeer en wat geblancheerde spruitenblaadjes bij. Recept hazenrugfilet met wildsaus.

Hazenrugfilet met wildsaus, rode kool en fondant aardappelen

3. Kwartel bereid in bier

Kwartel is een leuk stukje vlees en net weer even anders dan de bekende stukken die met Kerst op tafel komen. Als bier liefhebber moet er natuurlijk wel een van mijn recepten met bier in het overzicht komen te staan. In dit recept wordt de kwartel bereid in bier en geserveerd met diverse groente. Recept kwartel bereid in bier.

Kwartel in bier bereid - Thomas Culinair

4. Gebakken hertenbiefstuk met pastinaak

Dit recept voor gebakken hertenbiefstuk met pastinaak staat nog niet zo lang online. Ik kreeg er al diverse opmerkingen over dat het prima in een Kerstmenu zou passen, dus ja dan hoort het recept natuurlijk wel thuis in dit overzicht. De pastinaak komt als puree en als chipje terug in dit gerecht, wat een leuke combinatie is van smaken en structuren. Recept hertenbiefstuk met pastinaak.

Recept gebakken hertenbiefstuk met pastinaak en rode wijnsaus - Thomas Culinair

5. Entrecote met rode wijnsaus

Alweer een oud recept en geen geweldige foto’s, maar zeker een smakelijk hoofdgerecht. Entrecote is ook goed verkrijgbaar dus wat mij betreft erg geschikt als hoofdgerecht bij je Kerstdiner. Recept entrecote met rode wijnsaus.

Recept entrecote met rode wijnsaus - Thomas Culinair

Meer inspiratie hoofdgerechten voor Kerst?

Ik hoop dat dit overzicht met hoofdgerechten je heeft kunnen inspireren. Voor meer hoofdgerechten kun je kijken op:  overzicht hoofdgerechten.

Een van deze gerechten gemaakt?

Heb je één van deze Kerst hoofdgerechten gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Vind ik leuk om te lezen!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge