Deze aardbeien granita is lekker als toetje of gewoon als traktatie op een warme dag in de zomer. Granita is afkomstig uit Italië en het is halfbevroren ijs met een smaakje. Het bestaat vaak uit maar enkele ingrediënten als water, suiker en een smaakmaker zoals vers fruit. Het is prima zelf te maken, zonder dat je een ijsmachine nodig hebt. De truc is dan ook eigenlijk dat je de aardbeien granita regelmatig roert met een vork om de korrelige structuur te krijgen.
Ik heb voor deze versie aardbeien gebruikt, maar je kan het ook prima met ander fruit maken. Aardbeien zijn gezond en zitten boordevol vitamine C, wat goed is voor je weerstand, huid en haar. Daarnaast bevatten aardbeien ook foliumzuur en kalium. Aardbeien zijn dus een goede en gezonde keuze. Geniet ervan!
Ingrediënten aardbeien granita
- Bakje aardbeien (meestal 400 gram)
- 25 gram poedersuiker
- Een scheutje Limoensap
- Balsamicoazijn
Bereidingswijze aardbeien Granita
Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Houdt enkele aardbeien apart om later als garnering te gebruiken. Pureer de aardbeien in een keukenmachine of met behulp van een staafmixer. Voeg de suiker en het limoensap naar smaak toe en roer dan een scheutje van de balsamicoazijn door. Pak een ovenschaal (of andere platte schaal) en doe het mengsel in de schaal en zet het voor zo’n 3 uur in de vriezer. Roer elk half uur met een vork door het mengsel, zodat de bevroren stukken weer wat loskomen. Zet de aardbeien Granita dan weer terug in de vriezer tot alles mooi gekristalliseerd is.
Pak een mooi glas of schaaltje en schep de aardbeiengranita erin. Voeg dan de achtergehouden aardbeien toe als garnering, eventueel met een muntblaadje om het helemaal af te maken.
Geniet ervan!
Meer desserts?
Op zoek naar meer desserts? Kijk dan eens bij mijn andere recepten voor desserts.
Aardbeien granita gemaakt?
Heb jij dit recept voor aardbeien granita gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!