Een leuke en kleurrijke amuse met rode biet en een Pecorinokoekje met wat rucola als garnering. Valt hier altijd weer in de smaak bij onze gasten en is een leuke start van een diner. Onderstaand recept is geschikt voor 6 personen. De hoeveelheden zijn eventueel eenvoudig aan te passen als je meer of minder gasten hebt. Het recept is eenvoudig en snel te maken en nét weer even wat anders dan het gangbare vind ik…

Ingrediënten Amuse met rode biet

  • 2 eieren (eidooiers)
  • 300 gram gekookte rode biet
  • 150 gram witte kaas
  • 2 theelepels gedroogde dragon
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 75 gram Pecorino (of Parmezaanse kaas)
  • 1 Handje rucola

Bereidingswijze Amuse met rode biet

Splits de twee eieren en bewaar de dooiers, het eiwit hebben we niet nodig. Doe dan de rode bietjes met de witte kaas en de twee eidooiers in een kom of maatbeker. Pureer het dan met een staafmixer tot een mooie puree/mousse ontstaat. Breng de puree daarna op smaak met dragon, de extra Vierge olijfolie en peper en zout naar smaak.

Zet een koekenpan op het vuur en rasp (indien nodig) de Pecorino. Schep met een eetlepel 6 schepjes Pecorino naast elkaar in de pan. Bak de pecorinokoekjes op middelhoog vuur tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Haal ze voorzichtig uit de pan en laat ze afkoelen, zodat ze krokant worden.

Meng de rucola met een scheutje olijfolie en zout en peper naar smaak. Leg wat rucola op een amuselepel en schep er dan de bietenpuree op. Garneer het af met een Pecorinokoekje.

Eet smakelijk!

Amuse met rode biet en Pecorino

 

Mocht je op zoek zijn naar nog inspiratie voor je amuse recepten, kijk dan even bij mijn overige amuse recepten op de website.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge