Deze amuse van tonijntartaar is één van mijn favoriete amuse recepten. Super simpel, snel te maken en altijd weer een succes bij onze gasten. Onderstaand recept komt uit de Allerhande en is geschikt voor 8 personen. Ik heb het gerecht iets aangepast en heb gebruik gemaakt van sambalkruiden voor de pit, in plaats van chilivlokken. Je kunt eventueel ook sambal gebruiken, dat hebben de meeste mensen namelijk wel in huis. Natuurlijk kun je een beetje met de hoeveelheid spelen door het bijvoorbeeld op een amuselepel te serveren in plaats van een glaasje, maar dat ligt maar net aan het materiaal wat je beschikbaar hebt.
Ingrediënten amuse tonijn
- 120 gram tonijn
- 1 theelepel sojasaus
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel sambalkruiden
- 2 bosuitjes
- Zout
Bereidingswijze Amuse van tonijntartaar
Snijd de tonijn in kleine blokjes en doe het in een kommetje. Voeg de sojasaus en citroensap toe aan de tonijntartaar en schep het geheel een paar keer om.
Breng het dan op smaak met zout en de sambalkruiden. Pas op met de hoeveelheid sambal als je niet zo van de pittige smaak houdt. Schep de tonijn een paar keer om in het kommetje.
Snijd de bosui fijn in schuine ringetjes. Verdeel de tonijn over de glaasjes en bestrooi met de gesneden bosui.
Dat is alles, je amuse van tonijn is klaar! Eet smakelijk 🙂