Het aspergeseizoen is weer begonnen, dus we kunnen ons weer uitleven! In de supermarkt lag een zak met ‘buitenbeentjes’, misschien wat minder mooi, maar wel goed van smaak! Sowieso vind ik het goed om de wat minder ‘charmante’ producten gewoon te verkopen, er wordt al genoeg voedsel verspild! Ik wilde er eens wat anders van maken en heb een aspergesalade met garnalen gemaakt. Asperges in een salade gebruiken is net weer even anders dan de combinatie met ham en ei. Deze salade is gezond en je kunt hem als lunch, voorgerecht of bijgerecht eten.
Onderstaand recept is geschikt voor twee personen. Bij een salade als dit kun je zelf makkelijk spelen met de hoeveelheden als je voor meer of minder mensen kookt.
Ingrediënten aspergesalade met garnalen
- 6-10 witte asperges
- 100 gram garnalen
- Gemengde rucola salade (of een andere soort)
- Halve komkommer
- Cherry tomaten
- 1 bosui
- handje pijnboompitten
- peper en zout
voor de dressing
- Eetlepel halvanaise
- Een scheut yoghurt
- Een scheut olijfolie
- theelepel (fijne) mosterd
- Peper en zout
Bereidingswijze aspergesalade met garnalen
Breng een (asperge)pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Maak als eerste de witte asperges schoon, door ze met een dunschiller twee keer te schillen en de harde onderkant eraf te snijden. Bij eenmalig schillen heb je soms toch nog wat ‘draadjes’ en dat eet niet lekker.
Voeg de asperges toe in de pan en kook ze voor ongeveer 5 minuten.
Zet een koekenpan of grillpan op het vuur en laat heet worden. Bak vervolgens de asperges en garnalen enkele minuten en breng op smaak met peper en zout. Op deze manier hebben de asperges nog een beetje een bite, ik houd niet zo van te gare asperges.
Snijd de Cherry tomaten door de helft en snijd de komkommer in de lengte door vieren en daarna in plakjes. De bosui snijden we dan in mooie dunne plakjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze een bruine kleur hebben. Let op dat ze niet verbranden!
Bereidingswijze dressing
Meng in een kommetje de halvanaise, mosterd en yoghurt door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Schenk er als laatst een scheutje olijfolie door en roer het goed om. Eventueel kun je nog wat citroensap toevoegen als je een klein zuurtje mist.
Opdienen
De opmaak van de aspergesalade met garnalen is erg eenvoudig. Leg wat van de gemengde rucola salade op een bord. Strooi er dan de tomaten, komkommer en garnalen over. Leg vervolgens de asperges op het bord en strooi er dan de bosui en pijnboompitten over. Serveer de dressing er apart bij.
Eet smakelijk!
Meer asperge recepten?
Op zoek naar meer smakelijk recepten met asperge? Kijk dan eens naar het overzicht: asperge recepten.
Asperge salade met garnalen gemaakt?
Dit recept voor asperge salade met garnalen gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!
Dit klinkt echt lekker! Ga in onthouden Ehh en maken natiurlijk
Marijke onlangs geplaatst…Van 10 naar 1-tag
Oeh dat ziet er lekker uit! Heb het nog nooit gegeten, maar binnenkort eens proberen dus! Ben erg benieuwd! ????
Ziet er heerlijk uit! Ik ben ook een echte asperge fan..
binnenkort maar weer gaan eten
Zit er lekker uit. Love asperger en garnalen. Is dit hoofdgerecht of voorgerecht?
Love salade.
Dhini onlangs geplaatst…Daytox Charcoal – Peel-Off Mask
Dank Dhini, het is een voorgerecht, maar je kunt hem ook als lunch eten. Met wat brood erbij kun je hem natuurlijk wel als een licht en gezond avondmaaltje eten.
Lekker zeg, asperges! Die heb ik met de paasdagen ook wel gegeten. In salade lijkt me ook erg lekker, alleen zou ik persoonlijk geen garnalen kiezen – daar hou ik dan weer niet zo van 😉
Paula | MustMag.nl onlangs geplaatst…Nieuwe Series: Girlboss, Confess & Famous In Love
Oh, dat ziet er wel heel erg lekker uit, jammer dat alleen mijn dochter en ik garnalen lusten
Anja Lae onlangs geplaatst…Top 10 Moederdag cadeau ideeën en tips (speciaal voor de mannen)
Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo’n asperge fan ben. Ik weet niet waarom, maar waarschijnlijk omdat ik ze thuis nooit heb leren eten. Je recept ziet er heerlijk uit! Ik denk dat ik deze binnenkort maar eens ga proberen. Who knows? Wie weet vind ik het super lekker!
Mariëlle | Me-licious onlangs geplaatst…Win jij één van deze 3 paar oorbellen voor Moederdag?
Ik was vroeger ook geen fan van asperges Mariëlle, maar toch op latere leeftijd wel weten waarderen. Smaak veranderd toch door de jaren heen, dus misschien vind je ze nu wel lekker 🙂
Het ziet er erg lekker uit. Ik zal het alleeen niet snel maken want ik list geen aspergers haha!
Quinty onlangs geplaatst…MY WEEK IN PICTURES #3
Niks voor mij dit gerecht want ik ben geen fan van asperges 😉 helaas
Ik ben gek op asperges, maar dan in de hele simpele vorm met een hammetje eromheen, haha. Ik lust geen garnalen helaas. Deze salade zal mijn moeder daarentegen zalig vinden! Ik zal het recept aan haar doorsturen. 🙂
de klassieke combinatie met ham is natuurlijk ook heerlijk!
Heerlijk, helaas nog geen asperges gegeten dit jaar. Vind dat je hier echt een kunstwerkje van gemaakt hebt.
Dank je wel Irene! 🙂