In één van mijn vorige blogberichten schreef ik over “vergeten vlees” wat ik mocht proberen van Biologische Slager Chris Dammers uit Zutphen. Het eerste gerecht maakte ik met gebakken longhaas. Het andere stuk vlees wat ik mocht testen was bavette. Het bavette recept hebben jullie nog van mij te goed en deel ik dus in dit bericht. Net als longhaas, heeft een bavette ook weinig garing nodig en heb ik het even kort gebakken. Ik heb het bavette recept verder aangekleed met gebakken paddenstoelen, frieten uit de oven en een simpele rucola salade.

Ingrediënten bavette recept

 • Ongeveer 400 gram bavette
 • een doosje paddenstoelenmix
 • 4 grote aardappelen
 • rucola
 • olijfolie
 • boter
 • olijfolie extra vierge (voor de salade)
 • boter
 • peper en zout

 

Bereidingswijze bavette

Een bavette bakken is echt niet moeilijk, maar je moet wel even goed de tijd in de gaten houden. Laat de bavette minimaal een uur buiten de koelkast op kamertemperatuur komen. Zet allereerst een pan op het vuur en laat goed heet worden. Voeg een scheut olijfolie toe en een klontje boter.

Maal wat peper en zout over beide kanten van de bavette en leg het dan in de pan. Bak de bavette hierna voor 3 tot 4 minuten aan elke kant. Haal hierna de bavette uit de pan en laat voor zo’n 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

In het braadvet van de bavette bakken we vervolgens de paddenstoelen. Voeg als het nodig is nog een scheutje olijfolie toe en bak de paddenstoelen een kleine 10 minuten tot ze gaar zijn.

Snijd de bavette op de draad in mooie dunne plakjes, leg er wat van de paddenstoelen op en serveer er eventueel een simpele rucola-salade en frieten uit de oven bij.

 

Frieten uit de oven

Bij dit bavette recept heb ik frieten uit de oven gemaakt. Het recept vind je hier: Frieten uit de oven

Super simpele Rucola salade

Doe wat rucola in een kommetje en schenk er wat goede olijfolie extra vierge over. Breng daarna op smaak met wat peper en zout en hussel vervolgens alles met je handen goed door elkaar. Als je een goede olijfolie gebruikt zul je proeven dat eenvoud echt lekker kan zijn 😉

 

Dit bavette recept gemaakt?

Heb je dit recept met bavette gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter en gebruik #thomasculinair of tag me even. Vind ik leuk om te lezen!

Voor meer inspiratie voor bavette kun je mijn bavette van de bbq of gemarineerde bavette bekijken.

Overzicht
recipe image
Naam
Recept met bavette: Gebakken bavette
Auteur
Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Beoordeling
31star1star1stargraygray Based on 9 Review(s)

9 reacties

 1. Super! Ik heb weer wat bijgeleerd. Ik kende helemaal dit vlees niet. Ik ben benieuwd of ze het bij ons in de slager zouden verkopen…

 2. Oehhh ziet er heerlijk uit! Is het heel als ik zeg dat ik nog nooit van bavette heb gehoord?! Ik ga eens kijken in de supermarkt en het proberen na te maken

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge