Bavette spies van de barbecue - Thomas CulinairThomas, alweer iets met bavette? Ja, zeker! Je kunt er nooit genoeg recepten van hebben toch? 🙂 De reden om weer eens een lekker bavette recept te bedenken was het Foodblog event van deze maand. Dit keer een recept voor gemarineerde bavette spiezen van de BBQ met cantharel. Bij dit gerecht past een lekkere IPA. Ik heb gekozen voor Me, Myself and IPA van Uiltje. Deze heeft iets fruitigs en een goede hopsmaak wat past bij kruidig eten.

Foodblog event – Mysterybox challenge

Het Foodblog event wordt georganiseerd door de facebookgroep “Foodbloggers Benelux om foodbloggers uit te dagen. Elke maand heeft een eigen thema. Deze maand staat het foodblogevent in het teken van de Mysterybox challenge. De nummers 1 en 2 van het vorige event, de jury en de leden zijn gevraagd input te geven voor de ingrediënten van deze mysterybox. Ik heb ook een inzending gedaan en het zal je niet verrassen dat ik voor bavette gekozen heb 😉 Uiteindelijk kwamen de volgende ingrediënten in de box te zitten: Kataifi, tijm, bavette, vlierbloesem, cantharellen en Arak. Het is de bedoeling dat je minimaal 3 van de 6 ingrediënten gebruikt. Naast deze ingrediënten mag je alleen andere ingrediënten gebruiken die je normaal op voorraad hebt.

Je kon er dus alle kanten mee op, ik heb er voor gekozen om natuurlijk met bavette wat te maken. Aangezien het zomer is leek een BBQ gerecht mij ook wel toepasselijk. En paddenstoelen en tijm passen goed bij bavette. Het was wel even zoeken naar cantharellen, want die worden hier momenteel nog niet verkocht in de supermarkten en groentezaken die ik bezocht heb. Gelukkig kon mijn vriend Wouter van Wezenberg Traiteurs uit Gorssel me wel aan cantharellen helpen.

Het leek me leuk om er net even wat anders mee te doen, dus ik heb er bavette spiezen van de BBQ met cantharellen van gemaakt. Onderstaand recept is geschikt voor 2 personen.

 

Ingrediënten bavette spiezen van de BBQ met cantharel

  • 1 bavette (ongeveer 300 gram)
  • een hand cantharellen (12-16 stuks)
  • een bosje tijm
  • 2 tenen knoflook
  • theelepel (gerookt) paprikapoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding bavette spiezen van de BBQ

Maak allereerst de marinade door enkele takjes tijm te rissen en de blaadjes in een kommetje te doen. Pers daarna 2 tenen knoflook en voeg het samen met het (gerookte) paprikapoeder toe in het kommetje. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en roer de marinade goed door.

Snijd vervolgens de bavette in de lengte in mooie repen. Leg de bavette in een schaal en giet de marinade erover. Laat ongeveer een uur intrekken, terwijl je het regelmatig omschept. TIP: gebruik een diepvrieszakje met zipsluiting om de bavette in te marineren. Dan kantel je het zakje af en toe en ‘masseer’ je de marinade in de bavette. Dat werkt echt super handig!

Pak een paar BBQ spiezen en rijg de bavette en cantharellen aan de spiezen. Dit gaat het makkelijkst om met de bavette te beginnen, dan een cantharel, dan ‘vouw’ je de bavette er weer over en zo ga je door tot de reep bavette op de spies zit. Zie ook de foto als voorbeeld.

Gemarineerde bavette spiezen van de bbq - Thomas Culinair

Bavette spiezen bereiden op de BBQ

Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is. Leg de spiezen op de barbecue en grill ze voor ongeveer 2 minuten. Keer de spiezen dan om en grill de andere zijde ook 2 minuten. Haal de spiezen van het vuur en laat ze even rusten. Strooi er nog wat verse zwarte peper en zout over. Haal de bavette van de spiezen en snijd het vlees op de draad in stukjes.

Eet smakelijk!

 

Meer recepten met bavette?

Als je zoekt naar meer recepten met bavette kun je hier eens kijken: overzicht recepten met bavette.

Bavette spiezen van de BBQ gemaakt?

Heb je dit recept voor bavette spiezen van de BBQ met cantharel gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

8 reacties

    • Ja, het gaat soms aardig tekeer tegen elkaar… Jammer. Ik geniet in ieder geval regelmatig van een lekker stukje vlees, maar let daarbij wel zoveel mogelijk op herkomst etc. Maar ook hier staat niet elke dag een stukje vlees op tafel hoor 🙂

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge