Afgelopen weekend kon de BBQ weer aan, tijd om weer eens een lekker broodje met burger te bouwen. Dit keer maakte ik een BBQ burger met bacon, ei en zure komkommer. De zure komkommer geeft een frisse kick aan het gerecht als tegenhanger voor de burger en de bacon. Bovenop een lekker spiegelei, waarbij het eigeel heerlijk over het gerecht loopt als je gaat eten. Pak er maar een servetje bij hoor! 🙂
Als BBQ saus heb ik dit maal de black pepper BBQ sauce van Saus Guru gebruikt. De meeste kant-en-klare BBQ sauzen passen prima, of je kunt mijn BBQ saus recept gebruiken, wat ik eerder al eens gepost heb.
Ingrediënten BBQ Burger
- 300 gram gehakt
- 2 broodjes
- paar blaadjes sla
- 4 plakken bacon
- 2 eieren
- 1 teen knoflook
- halve ui
- gerookt paprikapoeder
- worcestershiresaus
- zwarte peper en zout
- BBQ saus
voor de zure komkommer
- halve komkommer
- azijn
- water
- suiker
Voorbereidingen BBQ Burger
Snipper een ui en pers de knoflook, doe het vervolgens in een schaal. Voeg 2 theelepels gerookt paprikapoeder toe, samen met wat zwarte peper en zout. Voeg daarna het gehakt toe en meng alles losjes door elkaar, samen met een scheutje worcestershiresaus. Probeer het gehakt niet teveel te kneden, dat gaat ten koste van de sappigheid van de burger.
Maak twee gelijke burgers, bijvoorbeeld door een hamburger pers te gebruiken. Zet de burgers in de koeling voor minstens een half uur. Hierdoor stijven ze wat op en vallen ze niet uit elkaar als je ze op de BBQ bereid.
Was de komkommer en snijd er een aantal dunne linten van met behulp van een dunschiller of mandoline. Leg ze vervolgens in een schaaltje en giet er wat azijn, water, peper en suiker bij. Schep voorzichtig door elkaar en zet in de koeling. Je kunt de bacon van te voren uitbakken, of even op indirecte hitte grillen op de BBQ.
Tijd om de barbecue op te stoken. Haal de burgers uit de koeling en laat even op kamertemperatuur komen. Zet de toppings vast klaar.
Burgers op de BBQ bereiden
Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft van minimaal 200 graden. Grill vervolgens de burgers op directe hitte voor ongeveer 3 minuten per kant.
Als je de burgers op de BBQ aan het bakken bent kun je in een pannetje de eieren bereiden. Breek de eieren voorzichtig boven de pan en laat het een paar minuten stollen. Persoonlijk vind ik het lekker als het eigeel nog zacht is. Het eigeel loopt dan tijdens het eten lekker over de andere toppings heen. Schep de spiegeleieren voorzichtig uit de pan en zet klaar voor het ‘bouwen’ van de burger.
Haal de burgers van de barbecue en laat ze even rusten. Snijd de broodjes doormidden rooster de snijkanten even op de barbecue. Let op dat de broodjes niet verbranden. Als je de bacon niet van te voren gebakken hebt, bak je ze nu even krokant in een paar minuten op indirecte hitte. Laat daarna even uitlekken op keukenpapier.
Begin dan met het ‘bouwen” van de BBQ burger. Leg allereerst wat sla op het broodje en daar bovenop de uitgebakken bacon. Hierna leg je de burger op het broodje en schenk er de BBQ saus over.
Top de burger daarna af met wat van de zure komkommer linten en als laatste het spiegelei.
Enjoy!
Deze BBQ burger gemaakt?
Heb je dit recept voor de BBQ burger met bacon, ei en komkommer gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!
Meer BBQ recepten?
Op zoek naar meer recepten voor op de barbecue? Ondertussen staan er behoorlijk wat op de site: overzicht BBQ recepten.
Oeehh! Klinkt wel heel erg goed!
Natiza onlangs geplaatst…Review: Stronger fitness outfit
Mooi, dat is de bedoeling haha 🙂
Oeh dit ziet er goed uit. Ik hou van hamburgers!! haha.
Girls-Things onlangs geplaatst…Pink Gellac Miami Vibe Collection review
Nog nooit een ei op een hamburger op, maar alles klinkt heel goed!
ooohhh, wat lekker. ik zou er alleen nog wat kaas tussen doen, dan is het helemaal genieten
kiki hasselton onlangs geplaatst…Sebago: handgemaakte schoenen op hoogstaand niveau
Oh die past er ook prima bij op hoor 🙂
Dit wil ik echt eten! Het lijkt me zo lekker!
was ook echt heel lekker 🙂
Lekker! Hier gaat de bbq ook weer aan dit weekend 🙂
Aniek onlangs geplaatst…Alles wat je moet weten over je bezoek aan Herculaneum vanaf Napels
het was er ook heerlijk weer voor, gezellig en lekker! 🙂