Een nieuw, eenvoudig en goed voor te bereiden BBQ recept, deze BBQ chicken wraps. De salsa kun je prima van te voren maken, zodat je alleen even de kip op de BBQ hoeft te bakken. Daarna zet je alles op tafel om iedereen dan zijn/haar eigen BBQ chicken wrap te laten maken. Ik werd door Mr. Hop uitgedaagd om een lekker gerecht te bedenken, waarbij de tripel “Andreas” van Brouwerij Frontaal gedronken kon worden.
Lekker met Frontaal Andreas
Deze tripel van brouwerij Frontaal is lekker fruitig van smaak met een wat zoete afdronk. Daarom koos ik ervoor om in het gerecht ook een zoet accent te gebruiken. In de salsa wordt daarom mango gebruikt, zodat het gerecht goed samengaat met Frontaal Andreas.
Voor dit recept heb je een skillet nodig, of een andere pan die geschikt is voor de barbecue. Mocht je dat niet hebben, dan kun je de kip natuurlijk ook op een spiesje rijgen en dan op de BBQ bakken. Na het bakken haal je dan de kip van de spiesjes af om daarna de BBQ chicken wraps te vullen.
Ingrediënten BBQ chicken wraps
- 4 middelgrote tortilla’s
- 3-4 kippendij filets, in blokjes gesneden
- 1 tl chilipoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 2 el olijfolie
voor de salsa
- 1 mango
- Halve rode ui, gesnipperd
- Halve komkommer
- Halve rode paprika
- komijnpoeder
- Limoensap
- Peper en zout
- Paar takjes peterselie (ter garnering)
Voorbereiding kip
Doe allereerst de kruiden voor de marinade in een kommetje en roer er vervolgens twee eetlepels olijfolie door. Voeg daarna de marinade, samen met de kipblokjes, toe in een kom en schep alles daarna goed door elkaar. Laat de kip minimaal een uurtje marineren en zet klaar voor later gebruik.
Salsa
Snipper de ui en snijd de komkommer, paprika en mango in blokjes. Voeg het dan toe in een kom en strooi er een snuf komijnpoeder over. Schenk er daarna een scheut limoensap over en schep alles goed door elkaar. Breng naar wens verder op smaak met peper en zout.
Kip bakken op de barbecue
Zorg dat jouw barbecue een temperatuur heeft van ongeveer 200 graden. Laat een skillet warm worden en bak de kip vervolgens in de skillet mooi gaar. Schep de kip vanuit de skillet op een bord en zet het met de salsa en tortilla’s op tafel. Nu kun je de BBQ chicken wraps maken door op elke tortilla wat kip te scheppen en er daarna lekker wat salsa overheen te doen. Strooi er als laatste nog wat peterselie over en vouw de wraps dicht.
Schenk een lekkere Andreas van Frontaal in en geniet van jouw BBQ chicken wraps!
Eet smakelijk
BBQ chicken wraps gemaakt?
Heb je dit recept voor BBQ chicken wraps gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen! Volg ook mijn bieravonturen via Untappd
Meer BBQ inspiratie?
Op zoek naar meer recepten voor de BBQ? Er staan er ondertussen aardig wat op de website, zie: BBQ recepten.