Growl! Tegenwoordig zie je steeds meer initiatieven waarbij je packs met bier kunt bestellen. Beer in a box is geen onbekende en stelde mij voor om de “Beer in a box” te testen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen en enkele dagen stond de bezorger voor de deur. Op de slippertjes naar de voordeur gerend om mijn “Filp Flop Box” aan te nemen en snel te kijken wat voor beregoede bieren er in het pakket zaten.

Beer in a box review - Thomas Culinair

Hoe werkt Beer in a Box

Heb je al dorst gekregen? Het principe van beer in a box is erg simpel:

 1. Bezoek de site www.beerinabox.nl
 2. Geef op welke smaken je aanspreken
 3. kies de hoeveelheid bier die je wilt ontvangen
 4. De beer gaat aan de slag om een mooi pakket samen te stellen op basis van jouw smaak
 5. pakket wordt ingepakt en bij je bezorg
 6. Koelen en proeven maar!

Ik had aangegeven dat ik (nog) geen echte fan ben van stout. Maar de beer was wat eigenwijs en heeft er toch eentje in de box gedaan. Dit omdat het een toegankelijke stout was en daar was niets aan gelogen. Elke Beer in a box kun je ‘unlocken’ op de website en daar vind je bijvoorbeeld nog een persoonlijke boodschap en informatie over de verschillende bieren. Een leuke extra van deze box is de flyer met twee recepten. Zo kun je een smakelijk gerecht voor hamburgers van de barbecue maken of kiezen voor een Buffalo ribstuk. Natuurlijk drink je daar een van de bieren uit de box bij. Ook krijg je proefformulieren meegeleverd, zodat je precies kunt invullen wat je ziet en proeft om een goede beoordeling te kunnen geven.

Het leuke aan Beer in a Box is dat men afwijkt van de gebaande paden. Geen voor de hand liggende biertjes dus, maar bijzondere bieren die niet overal verkrijgbaar zijn. Dat is toch wat je wil als je op bierexpeditie bent, toch?

Beer in a box - Flip Flop Box

Welke bieren zaten in mijn Beer in a box

 • Beemsterboezem – Brouwerij Leeghwater (Blond)
 • Dutch Bargain – Brouwerij Brouwerslokaal (Belgian Strong Pale Ale)
 • Goedendag Donker – Brouwerij Toye (Belgian Strong Dark Ale)
 • Grutte Pier – Grutte Pier Brouwerij (Dubbel)
 • Heavenly Tapt – Jopen bier (Session IPA)
 • Nitwit – De Eeuwige Jeugd (Witbier)
 • Schuppenboer – Het Nest (Tripel)
 • Sicco – Crans Craft Beer (Baltic Porter)
 • Sweet Action – Sixpoint (Cream Ale)
 • Vanilla Maple Stout – Brouwerij Klein Duimpje (Russian Imperial Stout)
 • Zonnig Zeewit – Gebrouwen door vrouwen (White Ale)
 • Zomer van 64 – Schelde Brouwerij (Blond)

Het wordt teveel om elk bier apart te benoemen. Natuurlijk viel het ene biertje net wat beter in de smaak dan de ander, maar toch vond ik alle biertjes erg smakelijk! Dat is toch wel een fijne kennismaking.

Een van de hoogtepunten uit de Flip Flop Box vond ik de “Dutch Bargain Imperial Pale Ale” van brouwerij Brouwerslokaal. Naast een prachtig etiket is het gewoon een fijn biertje met mooie, wat zoetige tonen van karamel en niet te bitter. Ook de Vanilla Maple Madness viel op door de goede combinatie van (je raad het al) vanille, ahornsiroop, kaneel en bitterheid.

Een leuke toevoeging was ook het blik Sweet Action van Sixpoint. De wereld van bier in een blik is natuurlijk ook enorm. Dit was een Cream Ale met een mooie rood-oranje kleur en een soort kruidig en zoete geur. In de volle smaak een goede hopbitterheid, wat kruidig en ook zoet van karamel komt naar voren.

Ook de zomerse bieren zoals Nitwit en Zonnig Zeewit vielen als frisse dorstlesser in de smaak, al hadden beiden wel iets meer pit mogen hebben. De Session IPA “Heavenly Tapt” van Jopen, was ook weer prima. Jopen is toch wel een van de brouwerijen waar bijna elk bier gewoon erg goed is. In geur en smaak zit flink wat fruitigheid, lekker licht en goed doordrinkbaar met een subtiel bittertje.

 

Dit artikel is een samenwerking met Beer in a Box. De inhoud is volledig door mij zelf gemaakt. 

Meer bier?

Is je dorst nog niet zo groot en wil je meer artikelen over bier lezen? Bekijk dan het overzicht: Bier blogposts

 

Fan van Beer in a box?

Heb jij al een een bestelling bij Beer in a Box geplaatst? Laat me jouw ervaringen dan gerust weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen! Volg ook mijn bieravonturen via Untappd

1 reactie

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge