Enige tijd geleden kreeg ik via Instagram een bericht of ik enkele bieren van Graansilo Bier uit Groningen wilde testen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen en korte tijd later kreeg ik een mooi bierpakket in huis. Naast wat algemene info over de bieren kreeg ik er een mooi glas bij.

Over Brouwerij Graansilo in Groningen

Graansilo Bier is in 2018 ontstaan doordat een groep bierliefhebbers het tijd vond worden om een lekker Gronings bier te gaan produceren. Het opvallende van Graansilo bier is dat de smaak en uitingen bepaald worden door een panel van zo’n 70 Groningse bierliefhebbers. Na een testperiode kan in augustus 2018 het eerste bier gelanceerd worden: Graansilo Blond, een fris een goed doordrinkbaar bier. Aan het einde van 2018 is het tijd voor het tweede bier van Graansilo, te weten een frisse, zachte en wat kruidige Tripel. Hierna is de IPA aan de beurt gevolgd door een Lentebier. Dit Lentebier is in beperkte oplage gebrouwen, speciaal voor het Bierfestival Groningen 2019.

Meer informatie: www.graansilobier.nl

Graansilo Blond en IPA

Tijd om eens te proeven hoe de bieren van Graansilo smaken. Als eerste dronk ik de Graansilo Blond, tot beste bier verkozen op het Bierfestival Groningen. Een lekker fris en iets zoetig bier, maar toch vol van smaak met een goede schuimkraag, lekker! Na het blonde bier schonk ik de IPA in. Dit bier heeft een goede hopbitterheid, maar tegelijkertijd toch ook lekker wat fruitig en iets kruidigs. Echt twee fijne bieren om van te genieten en ben benieuwd naar de andere bieren.

Graansilo bier Blond - Thomas Culinair   Graansilo bier IPA - Thomas Culinair

 

Ben jij bekend met Graansilo Bier?

Ik ben erg benieuwd of jij al wat bieren van Brouwerij Graansilo uit Groningen gehad hebt en hoe je ze vond smaken. Laat het me weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen! Volg ook mijn bieravonturen via Untappd

Voor meer biernieuws kun je mijn bierpagina bekijken.

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge