Recept bietenravioli met tonijn, appel en radijs - Thomas CulinairEen mooi voorgerecht wat niet misstaat bij het Kerstdiner: Bietenravioli met tonijn, appel en radijs. De felle kleur van rode biet steekt mooi af op een wit bord en een garnering met eetbare bloemen maakt het helemaal feestelijk, toch. Dit recept bedacht ik voor het thema “Kerst” in het kader van mijn Princes Food Ambassadeurschap.  Naast een lekker voorgerecht tijdens een diner, kun je een enkele bietenravioli natuurlijk ook amuse serveren.

onderstaand recept is geschikt voor 4 personen. Ieder krijgt dan 3 bietenravioli’s

Ingrediënten bietenravioli

  • 1 á 2 gekookte bieten
  • 1 blikje tonijn
  • halve appel
  • 2 radijsjes
  • 1 augurk
  • 1 sjalotje
  • crème fraîche
  • citroensap
  • peper en zout

Bereiding bietenravioli

Laat allereerst de tonijn uit blik goed uitlekken. Doe het vervolgens in een kom en prak het even. Snijd een augurk in kleine blokjes en de sjalot fijn. Doe daarna de augurk en ui bij de tonijn.

Voeg een eetlepel crème fraîche toe en een scheutje citroensap. Roer alles goed door elkaar en breng naar wens op smaak met peper en zout.

Gebruik een mandoline om van de bieten mooie dunne plakjes te snijden. Doe hetzelfde voor de radijsjes en appel.

Gebruik een kookring om de bietenplakjes uit te steken, zodat ze allemaal van gelijke grootte zijn. Zet alles binnen handbereik, tijd om het bord op te maken!

Opmaak bord

Pak een mooi wit bord en leg er 3 bietenplakjes op. Leg er vervolgens een plakje appel en radijs op. Maak de vulling af door er een schepje van het tonijnmengsel op te leggen. Hierna leg je een bietenplakje boven op de vulling en druk je het voorzichtig aan. Voor een speels effect vind ik het leuk om 1 bietenravioli open te klappen, zodat je kunt zien wat erin zit.

Leg ter garnering wat bloemen of cress op het bord en eventueel nog wat plakjes appel en radijs.

Eet smakelijk!

Recept bietenravioli met tonijn, appel en radijs - Thomas Culinair

Bietenravioli met tonijn, appel en radijs gemaakt?

Heb je dit recept bietenravioli gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Meer Voorgerechten?

Op zoek naar meer voorgerechten? Bekijk dan het overzicht voorgerechten.

2 reacties

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge