Deze bloemkool amuse met pancetta is eenvoudig te maken. Door de mousse en het brood uit te steken ziet het er leuk uit en de smaak is erg lekker. Met onderstaande ingrediënten zijn ongeveer 10 bloemkool amuses te maken, beetje afhankelijk hoe groot je de rondjes uitsteekt. Let erop dat je wel op tijd begint met de voorbereiding, aangezien de bloemkoolmouse tijd nodig heeft om op te stijven.

Bloemkool amuse met pancettaIngrediënten Bloemkool Amuse

  • 200 gram bloemkool
  • 6 sneetjes (bruin) brood
  • Een stuk of 6 sprieten bieslook
  • 1 Eetlepel zure room
  • 3 gelatineblaadjes
  • 50 ml groentebouillon
  • Cayennepoeder
  • Paprikapoeder
  • Peper en zout

Voorbereiding

De voorbereiding van de bloemkool amuse kun je het beste een dag van te voren doen. Aangezien de bloemkoolmouse moet opstijven heb je zo wat marge als het opstijven onverwacht toch wat langer duurt.

Kook de (gesneden) bloemkool in gezouten water. Giet het water af als de bloemkool gaar is. Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp ze vervolgens goed uit.

Doe de bouillon in een pan en breng aan de kook. Doe de uitgeknepen gelatineblaadjes in de pan en roer het geheel door tot de gelatineblaadjes opgelost zijn.

Snijd de bieslook fijn en mix deze met de bloemkool en de zure room. Pureer het met een staafmixer (of in een keukenmachine) en voeg daarna de bouillon toe en roer goed door. Breng de bloemkoolmouse daarna op smaak met cayennepoeder, paprikapoeder en zout naar smaak.

Bedek een grote ovenschaal met vershoudfolie en zorg ervoor dat het folie over de rand steekt. Dit maak het uitnemen van de opgestijfde bloemkoolmouse wat makkelijker. Giet de bloemkoolmouse in de ovenschaal tot het een hoogte heeft van ongeveer 1,5 – 2 centimeter. Zet de ovenschaal in de koelkast en laat het opstijven totdat je het wilt gebruiken.

Afmaken / opdienen

Rooster het brood en steek met een mooi formaat kookring (of een glaasje) 10 rondjes uit het brood. Haal de bloemkoolmouse uit de ovenschaal en steek met dezelfde kookring 10 rondjes uit de bloemkoolmouse. Leg de bloemkoolrondjes op een rondje brood en leg er een roosje pancetta op. Om het af te maken kun je een stukje bieslook of peterselie op de bloemkool amuse leggen.

 

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge