Broodje gerookte makreelHeerlijk als lunch, niet heel spannend om te maken en best en gezond: een broodje gerookte makreel. Makreel is een vettige, gezonde vis en bevat onder andere Omega 3 en 6 vetzuren.

Gerookte makreel schoonmaken

Het lijkt misschien lastig, maar het is best eenvoudig om een gerookte makreel schoon te maken, je moet alleen even opletten wat je doet. Meestal is de gerookte makreel al ingesneden, snijd anders boven of onder de graat de vis doormidden. Vouw de vis open en haal de grote graat eruit. Je kunt de graat bij de staart doorsnijden en daarna kun je hem zo omhoog trekken en verwijderen. De meeste graten zijn nu verwijderd, vaak zitten er nog wel een aantal (grote) graten aan de zijkanten, die kun je er zo uittrekken.

Je kunt nu de delen makreel er met een vorkje uithalen en op een bordje leggen. Als je met de richting van de vis meewerkt, dan trek je de vis er zo af en laat je de eventuele graatjes zitten.

Je kunt de vis nu als het ware ‘prakken’ met een vork om te controleren of er geen graat meer inzit. Als je alles hebt gecontroleerd voeg je een kleine eetlepel halvanaise toe en breng je het op smaak met peper. Roer dan even goed door elkaar.

VInd je het nog spannend? Kijk dan eens onderstaande YouTube video van De Allerhande om te zien hoe het schoonmaken van gerookte makreel in zijn werk gaat.

Bereidingswijze broodje gerookte makreel

Je kunt de gerookte makreel natuurlijk zo op een broodje eten. Dat is al heerlijk, maar ik vind het lekker om eerst wat makreel op een broodje te leggen en daarna nog wat plakjes tomaat en komkommer erop te leggen.

Eet smakelijk!

Heb jij nog een lekker gerecht met gerookte makreel, laat het dan weten in de reacties!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge