Een lekker broodje kip kerrie met ananas is een prima manier om de lekkere broodjes van een lunchroom in huis te halen. Alleen dan net even goedkoper 🙂 Het maken van kip kerrie is helemaal niet moeilijk. Met de Garam Masala kruiden krijg je een typische, wat kruidige smaak aan de kip. De kerrie ananas geven het die lekkere “tropische” twist. Je maakt het broodje af met wat frisse, knapperige sla en komkommer.
En als je nog wat over houd, smeer je dat ’s avonds gewoon lekker op een toastje 🙂
Onderstaand recept is geschikt voor 2 goed gevulde broodjes.
Ingrediënten broodje kip kerrie met ananas
- 2 à 3 kippendijen
- 2 broodjes
- 200 gram ananas, in blokjes gesneden
- halve paprika, in blokjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- paar blaadjes sla
- 1 eetlepel garam masala
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 theelepels kurkuma
Zet allereerst een pan of wok op het vuur en laat het warm worden. Voeg een scheut olijfolie toe en bak de gesnipperde ui tot ze glazig zijn. Snijd ondertussen de kippendij in reepjes of blokjes. Als de ui bijna glazig is, voeg je de geperste teen knoflook toe en fruit je deze even mee. Doe daarna de kruiden in de pan en schep alles even goed door elkaar. Zet het vuur hoger en bak de kip enkele minuten aan. Zet het vuur daarna lager en voeg 3 eetlepels crème fraîche toe. Roer goed door elkaar en laat zo’n 10 minuten rustig pruttelen, zodat de saus iets kan inkoken.
Snijd de paprika en ananas in blokjes en voeg deze de laatste paar minuten toe. Snijd ook de komkommer in blokjes of reepjes en zet klaar voor gebruikt. Breng als laatste de saus naar wens verder op smaak met peper en zout.
Tijd om het broodje te beleggen! Grill eventueel de snijkanten even kort in de grillpan en leg er dan enkele slablaadjes op. Schep vervolgens de gewenste hoeveelheid kip kerrie op het broodje. Voeg dan de komkommer toe en je broodje kip kerrie met ananas is al klaar!
Eet smakelijk!
Broodje kip kerrie gemaakt?
Heb je dit recept voor een broodje kip kerrie met ananas gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!
Meer lunch inspiratie?
Op zoek naar meer recepten voor de lunch? Bekijk dan het overzicht met mijn lunchrecepten.