Van mijn ouders kreeg ik weer een heerlijk pakje gerookte paling, gekocht bij onze plaatselijke Rokerij Zuidvenne. Ik schreef er eerder al eens een blogpost over, zeker de moeite waard om te bezoeken als je in de buurt bent. Gisteren heb ik er een heerlijk en gezond broodje paling mee gemaakt. Het is erg makkelijk te maken, zonder al teveel ingrediënten. Veel mensen eten een broodje paling klassiek op een zacht puntje, maar ik heb het net even anders gemaakt en iets meer aangekleed met wat sla, tomaat, komkommer en een yoghurt-dillesaus.

Recept broodje gerookte paling - Thomas Culinair

Ingrediënten broodje paling

  • 4-6 gerookte paling filets
  • 2 verse broodjes
  • twee handjes gemengde sla
  • een stukje komkommer
  • een tomaat
  • verse dille
  • yoghurt
  • halvanaise (optioneel)
  • peper en zout

Hoe maak je het?

Allereerst maken we de yoghurt-dillesaus door de verse dilleblaadjes fijn te snijden en vervolgens in een kommetje te doen. Voeg dan (eventueel) een eetlepel halvanaise toe een een scheut yoghurt. Ik vind de smaak met halvanaise net wat lekkerder en het maakt de saus iets dikker. Roer het mengsel daarna goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Snijd daarna de tomaat en komkommer in dunne plakjes.

Snijd de verse broodjes met een broodmes doormidden en beleg ze met een handje sla. Leg er dan twee tot drie palingfiletjes op. Boven de palingfilets leggen we vervolgens twee plakjes tomaat en komkommer. Besprenkel de belegde broodjes dan met wat van de yoghurt-dillesaus. Wat je over hebt kun je gebruiken voor een ander visgerecht of bijvoorbeeld als dipsaus voor worteltjes en paprika.

Dat was het al, super simpel toch?!

Eet smakelijk!

Recept broodje paling - Thomas Culinair

Meer recepten met paling?

Op zoek naar een wat uitgebreider recept met gerookte paling? Kijk dan eens naar mijn recept voor paling met garnalen of gerookte paling met komkommer.

Dit broodje paling gemaakt?

Heb je dit recept voor een broodje paling? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

 

2 reacties

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge