Voor de verjaardag van mijn dochter heb ik laatst naast wat andere gerechtjes ook een broodje Pulled chicken uit de slowcooker met zelfgemaakte barbecuesaus en coleslaw gemaakt. Makkelijk om te maken en het meest ideale is misschien nog wel dat je het goed van te voren kunt klaarmaken. Hoef je op de dag zelf alleen nog maar even de Pulled Chicken in de slowcooker op te warmen en de broodjes te bakken. Zet alles apart op tafel en laat je gasten zelf lekker de broodjes vullen. Ik heb er coleslaw bij geserveerd als frisse tegenhanger van de Pulled Chicken. En mocht je nou toch nog wat overhouden, dan kun je de volgende dag altijd nog Pulled Chicken nachos maken!

Broodje pulled chicken met barbecuesaus - Thomas Culinair

Als je geen slowcooker hebt kun je het ook in de oven maken. Dan kun je de kip even aanbraden en in een ovenbestendige pan in de oven schuiven op een temperatuur van 140-160 graden. De kip is dan na ongeveer 2 uur gaar.

Maak allereerst de de barbecuesaus, de Pulled Chicken wordt namelijk in de barbecuesaus gegaard. Het vlees is zo mals na het garen, dat je het eenvoudig kunt “pullen” met twee vorken.

 

Recept Pulled Chicken uit de slowcooker - Thomas CulinairIngrediënten Pulled chicken uit de slowcooker

  • 1,5 – 2 kilo kipfilet (genoeg voor 10-12 broodjes)
  • 10-12 pitabroodjes (of wraps)
  • Barbecuesaus (recept hieronder, kant-en-klare saus kan ook)
  • Coleslaw (optioneel)

Voor de zelfgemaakte barbecuesaus

  • Ketchup (500ml ben je zo kwijt)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • bruine suiker
  • Franse mosterd
  • Worcestershiresaus
  • azijn
  • gerookt paprikapoeder
  • Cayenne poeder
  • Olijfolie
  • peper en zout

 

Bereiding zelfgemaakte barbecuesaus

Zet een steelpan op het vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Fruit de ui todat ze glazig zijn en voeg vervolgens de knoflook, 2-4 theelepels gerookt paprikapoeder, een flinke snuf cayenne poeder en peper/zout toe. Roer goed door elkaar en laat nog enkele minuten garen. Voeg daarna een scheut Worcestershiresaus, een scheutje azijn, 2 theelepels mosterd, een eetlepel bruine suiker en flink wat ketchup toe, roer het geheel goed door elkaar en laat vervolgens zo’n 15 minuten pruttelen.

Proef de saus en voeg naar eigen inzicht nog wat extra van de verschillende ingrediënten toe. Je kunt dit gerecht namelijk zelf helemaal finetunen. Als je van zoete smaken houdt kun je wat extra bruine suiker toevoegen, wil je liever wat meer rooksmaak of zuur? Dan voeg je nog wat extra gerookt paprikapoeder toe of azijn.

Zet de zelfgemaakte barbecuesaus klaar voor gebruik in de slowcooker.

Pulled Chicken uit de slowcooker met zelfgemaakte bbqsaus

 

Tip: Voeg niet alle barbecuesaus toe aan de slowcooker, maar houdt wat achter om nog even over de broodjes te doen.

 

Bereiding Pulled chicken uit de slowcooker

Laat allereerst de slowcooker op temperatuur komen op de medium stand, of stel het handmatig in op 85 graden. Leg de kipfilets in de slowcooker en giet vervolgens zoveel barbecuesaus erbij dat ze net onder staan. Roer het goed door elkaar en laat de kip 3-4 uur garen. Schep het af en toe even door elkaar. De kip is klaar als je het gemakkelijk met een vork uit elkaar kunt trekken, oftewel  “pullen”.

Is de kip gaar? Haal ze dan uit de slowcooker en gebruik twee vorken om het vlees te pullen. Schep de Pulled Chicken vervolgens terug in de slowcooker en meng het goed met de achtergebleven barbecuesaus.

Tijd om het broodje te vullen! Bak de pita broodjes in de oven of broodrooster. Snijd ze daarna open en vul ze met Pulled Chicken en de eventuele coleslaw. Schenk er nog iets van de zelfgemaakte barbecuesaus over en geniet.

Dit was makkelijk toch? En hoe lekker? Hier maak je vrienden mee hoor!

 

Meer slowcooker recepten?

Op zoek naar nog meer lekkere recepten voor de slowcooker? Bekijk dan het overzicht via: overzicht slowcooker recepten.

Pulled chicken uit de slowcooker gemaakt?

Heb jij dit recept voor een Pulled Chicken uit de slowcooker gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Overzicht
recipe image
Naam
Pulled chicken uit de slowcooker met barbecuesaus
Auteur
Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

14 reacties

  1. Superlekker! Gemaakt met kippendijen in de oven, temperatuur 120 graden en zelfs nog lager gezet.
    Ook zelf de bbq saus maken is een absolute aanrader!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge