Chicken lollipops van de BBQ - Thomas CulinairEnige tijd geleden alweer maakte ik deze chicken lollipops van de BBQ, ook wel kip lolly’s genoemd. Niet moeilijk om te maken en het eet zo lekker weg! Een ideaal simpel BBQ happie, zeker het proberen waard! Doordat de drumsticks van te voren even liefkozend worden behandeld, zijn ze makkelijk te eten zonder echt te hoeven kluiven.

 

Ingrediënten chicken lollipops

  • 6-8 drumsticks
  • 6-8 plakken ontbijtspek
  • bbq Rub voor kip
  • bbq saus (eigen recept of kant-en klaar)

 

Voorbereiding drumsticks

Bereid je barbecue vast voor, zodat je straks op indirecte hitte kunt garen op een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Tijd om de drumsticks schoon te maken. Gebruik een goed scherp mes en snijd het vlees onder de ‘knobbel” weg, tot op het bot. Met een beetje wrikken kun je het topje verwijderen. Dan kan vooral in het begin even lastig zijn. Op YouTube staan veel filmpjes waar het met beeld erbij goed wordt uitgelegd. Snijd ook zover mogelijk de kleine peesjes weg aan de vleeskant. Het is de bedoeling dat je de drumsticks goed rechtop kunt zitten. Mochten ze makkelijk omvallen, dan kun je wat vlees wegsnijden om de bolle kant wat platter te hebben, maar dat vind ik zelf wat zonde van het vlees.

Als alle drumsticks mooi zijn schoongemaakt rol je ze door jouw gekozen BBQ rub. Daarna rol je om elke drumstick een plak ontbijtspek en zijn ze klaar om op de barbecue te gaan.

Bereiding chicken lollipops op de BBQ

Zet de chicken lollipops rechtop in een schaal die geschikt is voor de barbecue. Gaar de chicken lollipops nu tot een kerntemperatuur van 70 graden. Dit zal ongeveer 3 kwartier duren.

Smeer de kiplolly’s vervolgens in met de BBQ saus en laat ze nog een kwartiertje garen. Zo en dan is het al tijd om te genieten. Serveer de chicken lollipops met de BBQ saus, om lekker in te dippen.

Eet smakelijk!

Kiplolly's van de BBQ - Chicken Lollipops

Chicken lollipops van de BBQ gemaakt?

Heb je dit recept voor chicken lollipops of kiplolly’s van de BBQ gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Meer BBQ inspiratie?

Op zoek naar meer recepten voor de BBQ? Er staan er ondertussen aardig wat op de website, zie: BBQ recepten.

Overzicht
recipe image
Naam
Chicken lollipops van de BBQ
Auteur
Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge