Untappd smaak analyse can CraftBoxs - Thomas CulinairAlweer een tijdje geleden werd een mooie Craftboxs afgeleverd met diverse speciaalbieren erin.. Een watte? Een craftboxs! Een doos met 12 speciaalbieren, afgestemd op jouw smaak.Ik kreeg de vraag of ik het concept van Craftboxs wilde proberen. Nou, je zult het niet verwachten, maar dat leek me natuurlijk wel wat haha 🙂 Na het doorgeven van mijn Untappd account werd korte tijd later een toffe Craftboxs thuis afgeleverd. Altijd leuk zo’n uitpakparty natuurlijk. Bij elk bier zit een informatiesheet met daarop informatie over het bier, de smaak en wat tips om het te combineren met eten. Daarnaast zaten er wat bierviltjes en een mooie Craftboxs bieropener bij.

In mijn pakket zaten onderstaande bieren:

 • Pool Hopping Deck Beer, Summer Ale – Flying Dog
 • ReAle, Blond bier -Birra del Borgo
 • Abels Ale, Pacific IPA – Baxbier
 • Nectar, Juicy IPA – Mannenpap
 • Jamestown, New England IPA – Thornbridge
 • St. Christoffel Tripel – Christoffel bieren
 • Quadruple – St. Feuillien
 • Wolf 7, Belgische strong ale – Brouwerij Wolf
 • Noir de Dottignies, Belgische stronk dark ale – Brouwerij de Ranke
 • Russion Imperial Stout – Emelisse
 • Black Oxx, Russion Imperial Stout – Mannenpap
 • Embrasse, Belgischte Stout – De dochter van de Korenaar

 

Hoe werkt Craftboxs?

Het concept van Craftboxs is makkelijk uit te leggen. Veel speciaalbier liefhebbers gebruiken Untappd voor het inchecken van hun bieren. Door je account door te geven aan Craftboxs, kunnen ze aan de slag jouw smaak te analyseren. Op basis van jouw Untappd analyse wordt een mooi bierpakket samengesteld met bieren die je nog nooit gehad hebt. Als je geen Untappd gebruikt is er geen man overboord. Dan wordt er een pakket op jouw voorkeurssmaak samengesteld.

Craftbox werkt met een abonnement waarmee je elke 4 of 8 weken een nieuwe box ontvangt met 12 nieuwe bieren. Je kunt op elk moment het abonnement stoppen of pauzeren. Als je een eerste keer besteld, hoef je dus niet per se meer craftboxsen af te nemen. Hoewel het natuurlijk verrekte handig is om nieuwe bieren vanzelf in huis te krijgen 🙂 Voor de echte fijnproevers zijn ze ook een Craftboxs Exclusive abonnement aan het opzetten. Hiermee krijg je bieren met een minimale beoordeling van 4 van de 5 sterren bij Untappd.

Review Craftboxs - Thomas Culinair Unboxing Craftboxs speciaalbier

Mijn Untappd analyse

Nadat ik de koppeling met Untappd op de site gemaakt had, kreeg ik een analyse te zien van de biersoorten die ik graag drink. Daarnaast kun je ook kijken welke biersoorten je minder kunt waarderen. Bij mijn Untappd analyse kwamen vooral de biersoorten IPA, Tripel, Imperial Stout en Barleywine naar voren. Nou, wie mij volgt op Instagram of Untappd kan bevestigen dat dit wel klopt 🙂

En hoe smaken ze dan?

Natuurlijk smaakt het ene bier, beter dan het andere. Toch waren alle bieren in de doos lekker met een aantal uitschieters. De Black Oxx van Mannenpap vond ik echt heerlijk. Een lekkere donkere stout met geroosterde smaken en een hint van chocolade. Ook de Embrasse van De Dochter van de Korenaar ligt in een vergelijkbaar smaakprofiel. Lekker donker, maar ook iets fruitigs. Dit soort zwaardere bieren drink ik meestal als afsluiter na enkele lichtere bieren en noem ik altijd ‘toetjes’. De wat lichtere bieren zoals de Nectar van Mannenpak kon ik zeker ook waarderen. Een lekker fris en hoppig bier met een goede hint van citrus. Ook de Thornbride van Jamestown was een fijne NEIPA met een lekker pallet van hop en wat tropisch fruit.

 

Black Oxx - Mannenpap Dochter van de Korenaar - Embrasse Thornbridge - Jamestown

Is Craftboxs een aanrader?

Daar kan ik heel kort over zijn… Ja! Het grootste pluspunt vind ik dat je altijd gegarandeerd nieuwe bieren toegestuurd krijgt. Voor mijn bier expeditie dus een ideale manier om nieuwe bieren te kunnen proberen. Ook het gemak van het niet naar de winkel hoeven, vind ik een pluspunt. Hierin maken ze toch wat het onderscheid ten opzichte van de bekende alternatieven op de markt.

Bekijk de mogelijkheden op de website: www.craftboxs.nl

Ben jij bekend met dit concept? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen! Volg ook mijn bieravonturen via Untappd

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge