Sinds vorige week is op NPO 3 een interessante nieuwe serie van start gegaan: De Nieuwe Garde. In deze serie worden een aantal toptalenten gevolgd op hun weg naar de top. De talenten bestaan voornamelijk uit een aantal chefkoks, maar ook een sommelier wordt gevolgd. Het programma volgt ze in en rond de keuken, daarnaast wordt er ook een kijkje in het privéleven gegeven.

Het programma De nieuwe Garde is elke woensdagavond te zien op NPO 3 en begint om 21.30 uur. Voor meer informatie en terugkijken: www.npo.nl

De nieuwe Garde NPO3 - Thomas Culinair

Screenshot: De Nieuwe Garde, aflevering 1

De talenten van de Nieuwe Garde

In het programma komen 7 toptalenten voorbij. Dit zijn de talenten die voorbij komen (bron NPO):

Syrco Bakker

Hij runt als chefkok het restaurant met 1 ster van Sergio Herman: “Pure C” in het Zeeuwse Cadzand. Syrco: “Ik denk dat je met eten alle zintuigen moet prikkelen. Als je iets ziet moet je denken: ik wil het eten. Zo smakelijk moet het eruit zien. Je kan niet de makkelijke weg kiezen. Dat is een no go.

Ryan Bahadour

Ryan is de zoon van 2 sterrenchef Soenil Bahadour, gaat na een mislukt avontuur aan de slag bij sterrenzaak “De Karpendonkse Hoeve”. Hier zal hij de zittende chefkok gaan vervangen.

Arturo Dalhuisen

Arturo is protegé van 3 sterrenchef Jacob Jan Boerma, is gevraagd om Boerma’s restaurant “The White Room” in het Krasnapolsky-hotel in Amsterdam te leiden. Alles offert hij op voor dit project, zijn grote droom. Arturo: “Ik ben een vakidioot, iemand die er alles voor aan de kant zet. In mijn agenda staan geen verjaardagen meer van mensen die ik ken….”

Estee Strooker

Estee is TV kok en eigenaresse van restaurant “’t Amusement” en saladebar “Slaatje Bla”. Ze moet keuzes maken om zich als chef naar een hoger niveau te tillen en inspiratie opdoen bij een gerenommeerd restaurant in New York. Estée: “Ik wil me meer laten horen nog. Laten zien wat ik kan en wat ik te vertellen heb.”

Jermain de Rozarios

Jermain stond een paar jaar geleden nog op de vuilniswagen. Nu heeft hij zich opgewerkt tot chef en eigenaar van zijn restaurant “de Rozario” in Helmond. Jermain: “Als je eenmaal onderaan hebt gelegen, besef je dat je er iets aan moet doen om wat te bereiken. Dat is mijn hoogste prioriteit. En dat is misschien wel eens vervelend voor mijn vrouw, maar samen met mijn zoon komt mijn restaurant op 1”.

Johanneke van Iwaarden, Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk

Ze zijn rasechte ondernemers die op jonge leeftijd al een imperium hebben opgebouwd in Amsterdam. Naast hun twee restaurants “Breda” en “Guts & Glory”, openen ze een Pita tent in de Foodhallen en brengen ze een eigen snack op de markt.Guillaume:“We zijn altijd op zoek naar een extra boost in een gerecht, dat je stijl achterover laat slaan. Dat is de bedoeling.”

Lotte Wolf 

Lotte werkt al heel jong als sommelier bij toprestaurants “Oud Sluis” en “Pure C”. Inmiddels gaat ze over de wijn-spijs combinaties bij sterrenrestaurant “Bridges” in het Amsterdamse hotel “The Grand”. Daarnaast heeft ze haar eigen wijngaard in Zuid Afrika. Lotte: “Het gevoel om door mijn eigen wijngaard te lopen dan kan ik bijna niet beschrijven hoe gelukkig ik word. Ik denk dat ik Nirvana vind daar.”

 

Trailer De Nieuwe Garde

 

 

 

 

11 reacties

    • kan ik me voorstellen, hoewel er natuurlijk wel het nodige verschil in programma’s is, is koken wel redelijk “hot” haha 🙂

  1. Een mannelijke Foodblogger, dat is altijd leuk om te zien.
    En ik ben toevallig maandag begonnen bij een nieuwe job: webdesign ( ik las het over Thomas stukje)
    Programma heb ik van gehoord maar nog niet gezien, dus ga zo snel even kijken wanneer ik dit kan volgen.

    • in de eerste aflevering kwamen enkele talenten aan bod, dus het wordt steeds afgewisseld. Ik moet zeggen dat ik ook wat bevooroordeeld was over Estee, maar moest door deze aflevering er toch wat op terugkomen 🙂

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge