Bierista Bieropleiding Bierdiploma gehaald - Thomas CulinairZoals jullie wellicht is opgevallen lust ik op zijn tijd wel een lekker biertje 🙂 Tegenwoordig kook ik ook vaker met bier (zie recepten met bier) en geniet ik regelmatig van een speciaalbiertje. Dat nam eigenlijk steeds grotere vormen aan. Niet dat ik dagelijks aan het bier zit, maar wel dat ik steeds meer verschillende bieren aan het proberen ben. Daarnaast bezoek ik regelmatig bierfestivals in de buurt en kreeg steeds meer interesse in de wereld van “speciaalbier”. Om mijn kennis te verbreden heb ik me vorige maand aangemeld voor de Bierista Bieropleiding. Ik heb vorige week examen gedaan en ben geslaagd! Nu mag ik mij “Meester in Bier” noemen!

Wat is de Bierista Bieropleiding

Tijdens deze online Bieropleiding leer je meer over van alles wat met bier te maken heeft. Denk aan de geschiedenis, het brouwproces, biercultuur en natuurlijk verschillende bierstijlen en biersoorten. Daarnaast wordt het vakkundig proeven van bier niet vergeten. Een ander mooi onderdeel van de Bierista Bieropleiding voor mij waren de hoofdstukken over bier-spijs combinaties. Daar wil ik me nog meer mee gaan bezighouden in de toekomst.

Bij aanvang van de cursus kreeg ik een mooi bierpack van 12 verschillende bieren thuisgestuurd (een mooie samenwerking met Beerwulf). Na afronding van elk hoofdstuk volgde een oefentoets om te kijken of je de stof begrepen hebt. Daarna kon je even bijkomen met het proeven van één van de bieren uit het bierpack.

Na het voltooien van de 12 hoofdstukken kon je het examen afleggen. Toch wel wat gespannen heb ik de toets gemaakt, maar gelukkig in één keer gehaald. Toch wel wat slordige foutjes gemaakt, maar daar zullen we de spanning de schuld van geven:)

Ik merk dat ik toch wel anders tegen alle verschillende bieren aan ben gaan kijken. Ik ben nu veel bewuster aan het proeven en genieten van de bieren. Daarnaast heb ik nu een mooie ondergrond om eens te kijken wat ik nog verder wil op dit gebied.

Meer informatie over Bierista Bieropleiding?

De Bierista Bieropleiding kost € 125,- inclusief het bierpack met twaalf verschillende bieren, het eindexamen en een persoonlijke bierdiploma.
Voor meer informatie kun je terecht op de Bierista website

Bierista Bieropleiding - Bierdiploma

Volg mijn bieravonturen ook via Untappd

Via het social media platform van Untappd kun je bijhouden welke bieren je allemaal gehad hebt. Je kunt ze inchecken en beoordelingen achterlaten. Op deze manier bouw je een eigen naslagwerk op. Aangezien er tegenwoordig zoveel verschillen bieren zijn kun je zo terugzien welk bier je gehad hebt en hoe het beviel. Gebruik jij Untappd? Je kunt mij vinden via: www.untappd.com/user/tkjansen

Natuurlijk kun je mijn bieravonturen ook gewoon via de vaste kanalen volgen: FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge