ei pocheren - broodje gepocheerd eiVeel (ervaren) koks vinden het niet zo moeilijk om een ei te pocheren. Toch is dat voor veel thuiskoks niet zo heel gemakkelijk, maar gelukkig zijn er trucs om het jezelf makkelijker te maken. Waarom zou je er dan niet van profiteren? Je kunt namelijk eenvoudig een ei pocheren door vershoudfolie te gebruiken. Als je onderstaande stappen aanhoud moet het jou ook lukken!

Wat is een gepocheerd ei?

Een gepocheerd ei, is een ei dat zonder de eierschaal is gekookt in water. Door een ei te pocheren worden het eiwit gekookt tot het bijna geheel gestold is, maar het eigeel blijft zacht. Als je een gepocheerd ei doorsnijd, moet het eigeel eruit lopen.

 

Ei pocheren – stappenplan

We gaan beginnen, na deze stappen heb je een gepocheerd ei met vershoudfolie. Zet een steelpannetje op het vuur en breng een laagje water tot tegen het kookpunt aan.

Pak een schaaltje en bekleed het schaaltje met vershoudfolie. Pak dan een neutrale olie en wrijf met een kwastje de binnenzijde licht in, zodat het ei na het koken gemakkelijk loslaat.

Ei pocheren met zakje

Breek daarna voorzichtig een ei boven het schaaltje, zodat de dooier heel blijft.

 

ei pocheren in vershoudfolie

 

 

Maak een buideltje van het ei en het vershoudfolie door de uiteinden bij elkaar te brengen. Laat zo min mogelijk lucht in het buideltje zitten en knoop het dicht. Leg het buideltje voorzichtig in het water en laat het ei zo’n 5 minuten in het (bijna) kokende water liggen. Je ziet dat de eiwitten beginnen te stollen.

Ei pocheren - koken

Haal het buideltje uit het water en leg het even apart op een snijplank. Maak het buideltje voorzichtig open door het met een schaar open te knippen. Wees erg voorzichtig, want de dooier is erg zacht en kwetsbaar. Doordat je iets olie hebt gebruikt zal het folie makkelijk loslaten.

ei pocheren in plastic zakje

Dat is alles, je gepocheerde ei is klaar om gegeten te worden op bijvoorbeeld een lekker broodje.

Eet smakelijk!

ei pocheren - broodje gepocheerd ei

1 reactie

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge