Ben jij bekend met flammkuchen? Ik geef je hierbij een recept voor flammkuchen met tonijn en asperge. Flammkuchen wordt ook wel tarte flambée genoemd en is afkomstig uit de Elzas. Het werd gebruikt om de hitte van houtgestookte ovens te testen op het platteland. Voorheen werd het belegd met crème fraîche, spekjes en ui, maar tegenwoordig zijn er natuurlijk veel meer variaties mogelijk.
Vervolg Princes ambassadeurschap
Een tijd geleden heb ik al een reeks recepten geplaatst in het kader van mijn “Princes Ambassadeurschap“. Daar wordt nu een vervolg aan gegeven. De komende periode zal ik je proberen te inspireren met lekkere recepten, gemaakt met de producten van Princes. Princes vis in blik is enorm veelzijdig; je kan met elk ingrediënt een lekker gerecht maken. Maar veel mensen komen niet verder dan een salade niçoise, ansjovis op een pizza of een zalm pasta.
De campagne werd afgetrapt door een aantal bekende foodbloggers. Beaufood gaf me deze ronde de keuze om amandelen of amandelmeel te gebruiken en deze dus te combineren met de Princes producten. Ik koos ervoor om met amandelmeel aan de slag te gaan. Ik ben niet zo’n held met het maken van deeg, dus het moest wel iets makkelijks worden. Daar kwam de flammkuchen gemaakt van amandelmeel uit 🙂
Ingrediënten Flammkuchen met tonijn en asperge
- 40 gram amandelmeel
- 2 eieren
- 150 gram geraspte kaas
- 150 gram hüttenkäse
- crème fraîche
- 1 blikje tonijn, uitgelekt indien nodig
- ongeveer 5 groene asperges, in de lengte door midden gesneden
- halve rode ui, in ringen gesneden
- eetlepel kappertjes
- blad peterselie
Bereiding flammkuchen
Verwarm allereest de oven alvast voor op 180 graden. Deze gebruiken we om de bodem voor te bakken.
Doe dan de eieren met het meel, geraspte kaas en hüttenkäse in een kom en kneed er een deeg van. Spreid het deeg vervolgens uit op een vel bakpapier op je keukenblad. Probeer het deeg zo dun mogelijk te maken en leg het vel met het deeg daarna op een bakplaat. Bak nu het deeg 20 minuten voor in de oven.
Hierna kun je de flammkuchen beleggen met de asperges, de halve rode uienringen, de tonijn en kappertjes. Schuif de flammkuchen vervolgens voor ongeveer een kwartiertje in de oven.
Strooi er eventueel nog wat gehakte peterselie over en snijd de flammkuchen met tonijn daarna met een pizzasnijder in punten.
Eet smakelijk!
Flammkuchen van amandelmeel gemaakt?
Heb je dit recept voor flammkuchen met tonijn en asperges gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!
Meer recepten met vis?
Op zoek naar meer recepten waarin vis gebruikt wordt? Bekijk dan het overzicht: recepten met vis.