Hoe leuk en typisch Nederlands is dit gerecht wel niet: Frikandel Burnt Ends, gemaakt op mijn pellet BBQ. Dit recept is een door Noskos BBQ bedachte variant van de Brisket Burnt Ends. Tegenwoordig is ook de Pork Belly Burnt Ends geaccepteerd, maar daar is ondertussen deze Nederlandse variant bij gekomen. Het is een heerlijke verrassende snack. Ik maakte ze tijdens een middagje voetbal kijken met mijn vrienden en dat werd wel gewaardeerd! Een goed glas bier, een pot voetbal, slap ouwehoeren en wat lekkere snacks… Meer heb je niet nodig toch!
Frikandel Burnt Ends zijn echt super makkelijk om te maken. Je zorgt voor een lekkere rub op de frikandellen en rookt ze vervolgens op lage temperatuur op de pellet BBQ of andere barbecue. Daarna nog even op een wat hogere temperatuur met o.a. wat BBQ saus en dan zijn de sticky Frikandel Burnt Ends al klaar. Met een uurtje heb je dus een lekkere schaal vol BBQ snacks op tafel staan! Ik maakte ze zoals gezegd op de pellet BBQ, even instellen en gaan met die handel, ideaal. Helemaal als je gasten hebt en het voetbal ook nog een beetje wilt volgen 🙂 Natuurlijk kan het prima op elke BBQ klaargemaakt worden, als je de temperatuur via indirecte hitte aan kan houden.
Ingrediënten frikandel burnt ends
- 10 ontdooide frikandellen (goed voor 40 stuks)
- Franse mosterd
- bruine suiker
- BBQ rub
- BBQ saus
- roomboter
Bereiding frikandel burnt ends
Laat de Pellet BBQ op een temperatuur komen van 125 graden. Als je een reguliere barbecue gebruikt, zorg je voor indirecte hitte op 125 graden. Smeer de ontdooide frikandellen in met een laagje mosterd en bestrooi ze vervolgens rondom met de BBQ rub.
Leg de frikandellen dan op het rooster van de BBQ (voeg eventueel wat rookhout toe) en rooster ze voor een half uurtje.
Haal de frikandellen daarna van de BBQ en pas de temperatuur aan naar ongeveer 175 graden.
Snijd de frikandellen in vieren en doe ze in een braadslede of aluminium bakje. Schep er een paar eetlepels bruine suiker over en voeg een paar klontjes boter toe. Schenk er wat BBQ saus over en schep alles even goed door elkaar.
Zet de frikandellen dan terug op de BBQ en gaar ze nog voor een half uurtje. Schep ze ondertussen een paar keer goed door elkaar, zodat ze goed bedekt zijn met de BBQ saus.
Tadaa, dat was het al. Eet smakelijk!
Frikandel burnt ends van de barbecue gemaakt?
Heb je dit recept frikandel burnt ends gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!
Meer BBQ inspiratie?
Op zoek naar meer recepten voor de BBQ? Er staan er ondertussen aardig wat op de website, zie: BBQ recepten.
Ziet er lekker en super makkelijk uit.
Deze zomer even aan mijn vriend geven om uit te testen.
EvenDelen.be onlangs geplaatst…Koud, warm of neutraal kleurtype? Wat ben jij?
Ja, met deze maak je vrienden hoor 🙂 lekker én makkelijk!