Deze gamba amuse met erwtenpuree en munt is snel te maken en valt door de mooie groene kleur wel op bij je gasten! Ik ben zelf gek op gamba’s met knoflook en het combineert in dit recept goed met de frisheid van de munt in de erwtenpuree. Onderstaand amuse recept is geschikt voor 6 personen en is een heerlijke start van je diner! Je kunt het gerechtje natuurlijk ook serveren als tapas hapje.
Ingrediënten Gamba amuse
- 8 kopjes diepvrieserwten
- 6 gamba’s (gepeld)
- Bosje muntblaadjes
- 3 tenen knoflook
- Olijfolie
- Peper en zout
- Citroensap
Bereidingswijze Amuse met gamba
Doe allereerst de doperwten in een pan met water en breng aan de kook. Laat ze doorkoken tot de erwten gaar zijn en giet dan de erwten af. Voeg ze vervolgens met een klontje boter, 6 blaadjes munt en wat peper en zout toe in een keukenmachine. Pureer het vervolgens tot een gladde mousse, eventueel aangevuld met wat water. Mocht de erwtenpuree nog wat korrelig zijn, kun je het nog even door een fijne zeef halen. Proef de erwtenpuree en breng het naar wens op smaak met zout en peper.
Tijd om de gamba’s te bakken. Zet allereerst een koekenpan of wok op hoog vuur, voeg een scheut olijfolie toe en pers de knoflooktenen in de pan. Voeg daarna de gamba’s toe en bak ze vervolgens al roerende tot ze roze van kleur worden. Sprenkel als laatste wat citroensap over de gamba’s en roer nog even om.
Giet de erwtenpuree in de amuse glaasjes en hang de gamba op de rand van het glaasje. Voeg ter garnering een muntblaadje toe en je gamba amuse is klaar.
Eet smakelijk!
Meer amuse recepten?
Voor andere smaakvolle amuse recepten kun je verder kijken op de website, of het overzicht met amuse recepten bekijken.
Gamba amuse gemaakt?
Heb je dit recept voor gamba amuse gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!