Gegrilde Ananas We hadden ananas in huis, dus eens gekeken wat voor eenvoudig gerechtje ik er mee kon maken. Het leek me wel lekker om gegrilde ananas te maken. Je kunt het klaar maken op de barbecue of in de grillpan. Ananas is een gezond stuk fruit en bevat onder andere vitamine C wat goed is voor onze weerstand. Daarnaast bevat het vitamine B1 (ook wel thiamine genoemd) en dat geeft ons energie. Een portie ananas van 100 gram bevat maar zo’n 50 kilocalorieën.

Ik heb dus gegrilde ananas gemaakt: simpel, snel, gezond en lekker! Je kunt het natuurlijk ook als dessert serveren, maar dan zou ik er bijvoorbeeld een bolletje ijs bij doen. Ik heb de gegrilde ananas in de grillpan gemaakt, maar je kunt het natuurlijk ook perfect bereiden op de barbecue.

Als je zeker wilt zijn dat de gekochte ananas rijp is, kun je dat eenvoudig bepalen. Trek aan het middelste blaadje van de ananas, als deze gemakkelijk los laat is de ananas goed rijp en geschikt om op te eten.

Ingrediënten gegrilde ananas

  • 1 ananas, schoongemaakt en in plakken gesneden
  • 4 eetlepels Honing
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze gegrilde ananas

Zet een grillpan op het vuur en laat alvast goed heet worden. Als je een barbecue gebruikt moet je ervoor zorgen dat de kolen goed heet zijn.

Maak de marinade door in een schaaltje de honing, kaneelpoeder, citroensap en de olijfolie met elkaar te mengen. Bestrijk hierna met een kwastje één zijde van elke ananasring. Leg de zijde met de marinade naar onder in de grillpan of op de barbecue en laat het vervolgens zo’n 5 minuten bakken. Bestrijk de bovenzijde van de ananasringen met de marinade en keer de ananasringen daarna om. Laat ook deze zijde zo’n 5 minuten bakken.

gegrilde ananas bakken

Haal de gegrilde ananasringen uit de pan of van de barbecue en serveer het op een bord of schaal. Zoals eerder gezegd, kun je er eventueel nog een bolletje ijs bij serveren. Ik heb het als lunch gegeten, dus er verder niets bijgedaan.

Super makkelijk, gezond en snel: Eet Smakelijk!

gegrilde ananas opdienen

 

Meer BBQ inspiratie?

Op zoek naar nog meer lekkere barbecue gerechten? Bekijk dan regelmatig mijn overzicht via: overzicht BBQ recepten. Deze zal komend seizoen steeds worden uitgebreid met meer fijne gerechten voor de barbecue liefhebber.

Gegrilde ananas gemaakt?

Dit recept voor gegrilde ananas gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge