Vaak als ik zalm eet, maak ik deze Oosterse marinade om de zalm vervolgens in de grillpan te bakken. Ik vind het echt heerlijk op deze manier de zalm te bereiden, je moet het ook eens proberen! Door de sojasaus en gembersiroop krijgt de gegrilde zalm een lekker korstje. Mocht je geen grillpan hebben, dan kun je het natuurlijk ook in een koekenpan bakken, maar dan krijg je niet van die mooie grillstrepen.
Als je twee of meer zalmmoten hebt kun je iets meer marinade gebruiken.
Ingrediënten
- een zalmmoot
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels sojasaus (eventueel kun je ketjap gebruiken, maar dan wordt de smaak wel iets anders)
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 knoflooktenen
- Peper en zout
Benodigdheden
- Grillpan
- Kom
Bereidingswijze
Snijd allereerst de knoflooktenen in grove stukken en mix het in een kom met de olijfolie, sojasaus, vissaus en gembersiroop.
Laat de zalm een uur of langer marineren met bovenstaande marinade. Hoe langer je het laat marineren, hoe lekkerder het wordt.
Zet de grillpan op het vuur en laat hem gloeiend heet worden. Let erop dat de pan echt gloeiend heet is, anders kan de zalm misschien aan de pan blijven plakken. Bestrijk de zalm met een klein beetje olie en leg de zalmmoot in de grillpan.
Bak de zalm ongeveer 3 minuten per kant. Dit is een beetje afhankelijk van de grootte van jouw zalmmoot. De gegrilde zalm moet in ieder geval nog mooi roze zijn van kleur.