Recept aardappelen met bacon en tonijn van de BBQ - Thomas CulinairEen eenvoudig, maar lekker bijgerecht voor als je een avondje gaat barbecueën. Gevulde aardappelen van de BBQ met tonijn en bacon. Gepofte aardappelen kent iedereen wel, vaak worden ze gevuld met bijvoorbeeld crème fraîche en wat tuinkruiden. Ik geef je nu een leuke variant hierop. De aardappelen kun je eventueel van te voren poffen op de BBQ of in de oven. Dan hoef je ze alleen nog maar even te vullen en met bacon te omwikkelen. Vervolgens even op de barbecue en je hebt een heerlijk bijgerecht! Dit gerecht is mijn bijdrage voor het Princes Ambassadeurschap, wat deze keer in het teken van barbecue staat.

De hoeveelheden kun je naar wens makkelijk aanpassen, als je er meer of minder wilt maken. Het tonijnmengsel wat je eventueel overhoudt kan ook prima op een toastje.

Ingrediënten gevulde aardappelen van de BBQ

  • 4 á 5 aardappelen
  • blikje tonijn
  • 8 tot 10 plakjes bacon
  • een bosui
  • 1 el kappertjes
  • 1 el crème fraîche
  • peper en zout

Bereiding aardappelen van de BBQ

Was de aardappelen allereerst goed schoon en wikkel ze vervolgens in aluminiumfolie. Leg ze tussen de kolen van de BBQ of pof ze voor ongeveer een half uur in de oven. Ga dan voor een temperatuur van 200 graden.

Als de aardappelen gepoft worden gaan we aan de slag met de vulling. Laat daarvoor een blikje tonijn goed uitlekken en doe de inhoud in een kommetje. Snijd een stukje van de bladeren van de bosui en bewaar voor de garnering. Snijd vervolgens de bosui in de lengte doormidden en vervolgens in dunne halve ringetjes. Hierna snijd je een eetlepel kappertjes fijn en voeg je het samen met de bosui toe aan de tonijn. Voeg vervolgens een flinke eetlepel crème fraîche toe en roer het geheel goed door elkaar. Breng naar wens op smaak met peper en zout. Eventueel kun je nog wat citroensap toevoegen voor een frisse smaak.

Prik met een satéprikker in de aardappelen om te kijken of ze gaar zijn. Je moet niet teveel weerstand hebben. Zijn de aardappelen gaar? Haal ze dan van de BBQ of uit de oven en laat ze wat afkoelen.

Snijd de onderkant van de aardappelen, zodat je ze goed rechtop kan zetten. Gebruik een appelboor of mesje om de aardappelen een beetje uit te hollen. Vul de gepofte aardappelen vervolgens met het tonijnmengsel.

Bedek elke aardappel met bacon door er 2 plakken omheen te rollen. Zet de bacon vast met cocktailprikkers. Als je kleine aardappelen gebruikt kun je  natuurlijk 1 plak bacon gebruiken.

Zet de gevulde aardappelen op de BBQ en gaar ze nog een kwartiertje, totdat de bacon lekker bruin gekleurd en knapperig is.

Eet smakelijk!

.

Gevulde gepofte aardappelen van de BBQ - Thomas Culinair

Deze gevulde aardappelen van de BBQ gemaakt?

Heb je dit recept voor gevulde aardappelen met bacon en tonijn van de BBQ gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Meer BBQ recepten?

Op zoek naar meer recepten voor op de barbecue? Ondertussen staan er behoorlijk wat op de site: overzicht BBQ recepten.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge