In samenwerking met Hoppiness Speciaalbieren geef ik je inspiratie voor gerechten met een lekkere bier-spijs combinatie. Dit gerechtje van grapefruit carpaccio met burrata en pistache brengt de zomer op je bord! Het is een lekker fris gerecht en ideaal als simpel voorgerechtje bij bijvoorbeeld een BBQ. Door zowel grapefruit en sinaasappel te gebruiken kun je een mooie kleurencombinatie maken en de romige burrata is een goede tegenhanger bij de frisse citrussmaken. Een goede olijfolie, wat geroosterde pistachenoten en basilicum maken het gerecht af.
Het gerecht is prima voor te bereiden, want je kan het fruit al snijden en afgedekt bewaren in de koeling. Ook de pistache kun je van te voren roosteren.
Wat drinken we erbij?
Bij zo’n lekker fris gerecht als deze grapefruit carpaccio, past ook een lekker fris bier met citrustonen. Daarom is BALI van Prizm Brewing een erg geschikt bier om hier lekker bij te drinken. Bali is “Double Dry Hopped” en gebrouwen met Citra, Amarillo and Idaho 7 hop. Het bier heeft een mooie gelige kleur, is mooi hazy en heeft een alcoholpercentage van 5,7%. Anders dan veel NEIPA bieren, is dit bier wat minder tropisch. Het is vooral lekker fris met citrustonen met een mooie zachte hopbitterheid. Het romige van de burrata gaat ook mooi samen met de frisheid en hop van dit bier.
Onderstaande ingredienten zijn geschikt voor 2 personen. Ik heb het op 1 bord geserveerd, zodat ieder zelf kon pakken. Mocht je het apart per persoon willen serveren, dan kun je de burrata natuurlijk van te voren al even snijden en verdelen. Ook bestaat er mini burrata, dat is dan eigenlijk een betere optie, maar het is jouw feestje 🙂
Ingrediënten grapefruit carpaccio
- 1 grapefruit
- 1 sinaasappel
- handje pistachenoten
- burrata (1 per 2 personen)
- verse basilicum
- olijfolie
- knoflook
- peper en zout
Bereiding grapefruit carpaccio
Zoals gezegd kun je het fruit al van te voren snijden en bewaren in de koeling. Snijd allereerst een stukje van zowel de bovenkant en onderkant van het fruit. Snijd daarna van boven naar beneden met de ronding van het fruit mee, zodat de schil er mooi af komt. Leg het fruit vervolgens op de zijkant en snijd het in dunne schijfjes.
Rooster ondertussen de pistachenootjes in een droge pan even aan en laat afkoelen. Meng ondertussen twee eetlepels olijfolie met een snuf peper, zout en knoflookpoeder.
Pak een mooi bord en leg dan om de beurt dakpansgewijs een schijf grapefruit, gevolgd door sinaasappel in een ronde vorm op het bord. Haal de burrata uit de verpakking en laat even uitlekken. Leg de bol burrata vervolgens in het midden van het bord. Lepel wat van de olijfolie over het gerecht en strooi er dan wat geroosterde pistache over. Garneer het geheel als laatste met wat blaadjes basilicum.
Eet smakelijk!
Over Hoppiness Speciaalbieren Zutphen
Bij speciaalbierwinkel Hoppiness houden ze wel van een goed glas bier! Deze liefhebberij willen ze dan ook niet alleen voor zichzelf houden, maar delen ze ook graag met de rest van het land. Het assortiment bestaat uit ruim 600 bieren uit binnen- en buitenland. Je kan er lokale bieren vinden (Zutphen en omstreken), bieren uit de rest van Nederland en natuurlijk bieren vanuit andere landen zoals Spanje, Portugal, Polen, Engeland, de Verenigde Staten en ga nog maar even zo door.
Een Stout op Bourbon barrels, een Tripel op Gin vaten of een Porter op een Rode Wijn vat? Kies uit tientallen vatgerijpte bieren. India Pale Ale, drink jij de klassieke, bittere variant of ga jij voor de Double, Triple of misschien zelfs wel de Quadrupel IPA? De populairste bierstijl van dit moment vind je bij Hoppiness! Naast al dat speciaalbier geweld kun je bij Hoppiness ook regelmatig terecht voor een bierproeverij en uit ervaring kan ik zeggen dat dat ook een aanrader is! Ga eens langs in de winkel of bezoek de website!
Meer info? zie www.hoppiness.nl
Meer bier spijs gerechten in deze serie:
- Herfst pompoensalade met geitenkaas – Mercator Tripel van Rimor
- Grapefruit carpaccio met burrata – BALI IPA van Prizm Brewing
- Ceviche van kabeljauw – Sion Enkel Blond
- hertenbiefstuk met pompoen – Mooie madam dubbel van Maalust
- Makkelijk apfelstrudel lepeltoetje – Strudel stout Pohjala
Wat is jouw favoriete bier spijs combinatie?
Laat het me weten in de comments of op Facebook of Instagram. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen! Volg ook mijn bieravonturen via Untappd
Meer recepten met bier?
Bekijk het overzicht via recepten met bier.