Op Twitter zag ik een recept met komkommerrolletjes van De Vegetarische slager voorbij komen. Dat zag er zo leuk uit, dat ik het ook eens wilde proberen. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en gecombineerd met een (mini) groentesalade en appel. Je kan de salade als lunch eten, maar natuurlijk ook als bijgerecht tijdens het diner. Het recept is geschikt voor twee personen.
Ingrediënten groentesalade
- 4 gekookte mini bietjes (of 1 normale biet)
- 4 mini meiraapjes (of een halve meiraap)
- 2 radijsjes
- 1 bospeen
- 1 bosui
- 1 appel
- 1 komkommer
- een flinke hand postelein
Voor de dressing
- 1 theelepel gembersiroop
- 1 theelepel mosterd
- 2 theelepels citroensap
- 4 theelepels
Bereidingswijze komkommerrolletjes
Was de komkommer en de appel en snijd met een kaasschaaf over de lengte van de komkommer, zodat je mooie stroken krijgt. Leg deze stroken even op wat keukenpapier, zodat ze wat kunnen drogen.
Rasp 2 mini bietjes en een halve appel en mix het door elkaar. Schenk er een scheutje olijfolie over en breng op smaak met peper en zout. Hussel het dan goed door elkaar. Schep nu wat van het mengsel op de komkommer en rol het voorzichtig op. Zet de torentjes rechtop op een keukenpapiertje, zodat ze wat uit kunnen letten en niet ‘lekken’ op je bord.
Bereidingswijze groente torentje
Was de meiraap, de radijsjes en schraap de wortel. Snijd met een mandoline (of met een mes) mooie dunne plakjes van de meiraap, radijsjes en de wortel. Snijd de appel in mooie reepjes. Doe de gesneden groente en appel in een schaal. Maak nu de dressing.
Bereidingswijze dressing
Doe de gembersiroop, mosterd en citroensap in een kommetje en meng het tot een gladde emulsie. Schenk er dan voorzichtig de olijfolie bij en blijf roeren tot de dressing mooi gebonden is. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de dressing over de groentesalade en appel en meng het voorzichtig door elkaar.
Bord opmaken
Pak een kookring en zet deze op het bord. Leg nu per groentesoort een laagje schijfjes, dakpansgewijs in de kookring. Leg als laatste laagje de appelreepjes op de laagjes groente en leg er dan speels wat postelein op en maak het af met wat gesneden bosui.