OK, dit jaar is alles natuurlijk een beetje anders, dankzij Corona en kun je niet lekker met al je vrienden en/of familie een groot feest bouwen helaas. Maar dat wil niet zeggen dat je het ondanks de Corona beperkingen niet gezellig kunt maken. Ik geef je hierbij een aantal leuke recepten als hapjes voor Oud & Nieuw. Omdat mijn bezoekers zowel BBQ fanaten als hobbykoks zijn die liever gewoon in de keuken staan, geef ik een mooie afwisselend lijstje met hapjes voor Oud en Nieuw. Het zijn stuk voor stuk lekkere hartige hapjes, die je helpen om niet na 3 bier of wijn niet onder te liggen… Straks mis je nog al het spetterende vuurwerk om 0.00u… Ohhh, wacht…Laten we hopen dat we 2021 gewoon weer ouderwets kunnen vieren.

1. Vlammetjes uit de oven

Lekker krokante, pittige hapjes die je natuurlijk ook nog even lekker in de chilisaus kunt dippen. Een lekker fris biertje past er wel bij om het een beetje te blussen 🙂 Vaak worden vlammetjes in de frituur klaargemaakt, maar in de oven kan het ook prima en het is natuurlijk net wat minder ongezond. Bekijk recept vlammetjes uit de oven.

2 Chinese Dumplings

Heerlijke Chinese dumplings met een vulling van gehakt. Qua vulling kun je lekker variëren, ik denk dat ik een volgende keer garnalen ga proberen te gebruiken als vulling. Als je zelf geen deeg wilt maken, kun je ook kant-en-klare dumplingvullen bij de toko kopen. Bekijk recept Chinese Dumplings

Vlammetjes uit de oven recept - Hapjes voor Oud en Nieuw Chinese dumplings recept - Thomas Culinair

 

3. Krokante mini tortilla’s

Fijne kleine hapjes die feestlijk staan en waarvan je zeker weet dat de schaal zo leeg is! Deze partysnack is goed voor te bereiden. Je kunt de mini tortilla’s van te voren al even bakken en ook de vulling kun je klaarmaken. Dan hoef je ‘s avonds alleen de vulling nog even op te warmen en dan kun je de krokante mini tortilla’s vullen en opdienen. Bekijk recept krokante mini tortilla’s.

4. Vitello Tonnato

Een lekker borrelhapje waarbij je een stukkie toast belegd met kalfsvlees en een mousse van tonijn. De smaakbommetjes van tomaat moet je niet achterwege laten vind ik. Ze zijn echt de moeite waard. Bekijk recept Vitello Tonnato.

Krokante minitortilla’s met chorizo, een heerlijke partysnack! Recept voor Italiaanse Vitello Tonnato snack

 

5. Chicken lollipops

Ok, je moet ook voor dit recept de barbecue even opstoken, maar op mijn website moeten er natuurlijk wel een paar BBQ happies in de lijst staan! De ‘kiplollies’ zijn makkelijk te maken en het is net weer even anders. Bekijk recept chicken lollipops.

6. Steak Taco’s

In mijn recept is de steak op de barbecue klaargemaakt, super lekker natuurlijk. Maar ga je de BBQ echt niet aansteken, dan kun je het natuurlijk ook even prima in een grillpan of koekenpan bereiden. De overige ingrediënten kun je van te voren maken, wel zo makkelijk. Bekijk recept steak taco’s.

Oudjaarsavondsnacks: Chicken lollipops van de BBQ  Hapjes voor Oud en Nieuw :Steak taco recept

 

7. MOINK Balls

MOINK Balls van de BBQ, dit is weer zo’n gerecht wat je waarschijnlijk vaker gaat maken als je het geprobeerd hebt. Eenvoudig gezegd zijn het gehaktballen met bacon en barbecuesaus. De naam komt van de dierengeluiden van de gebruikte soorten vlees. “Moo” van de koe, dus het gehakt. Bacon van het varken, dus “OINK”…. ja, echt! Bekijk recept MOINK Balls.

8. Mini Empanadas

Een recept voor mini empanadas, waardoor ze ideaal zijn als hapje tijdens een feest zoals Oud en Nieuw. Je kunt de empanadas al van te voren maken, zodat je ze alleen nog even in de oven hoeft te schuiven. Bekijk recept Mini Empanadas. Bekijk recept Mini Empanadas.

Recept MOINK Balls BBQ - Thomas Culinair Recept Empanadas mini - Thomas Culinair

 

9. Doritos kipnuggets

Dit hapje maakte ik alweer een tijd geleden voor het laatst. Het is echt super simpel om te maken. Ik zou wel kiezen voor een beetje uitgesproken smaak van de Doritos. Bekijk recept Doritos kipnuggets.

10. Tortizza!

Wie mij langer volgt, weet dat ik fan ben van Tortizza. Een ideale vervanger voor Pizza, die je lekker snel klaar kunt maken. Als bodem gebruik je namelijk een tortilla. Beleg ze met verschillende toppings, snijd ze in punten en voilà, aanvallen maar! Bekijk recept Tortizza met 3 toppings.

Hapjes voor oud en nieuw: Tortizza  Hapjes voor Oud en Nieuw - Tortizza Frutti di Mare

 

Heb jij een van deze hapjes voor Oud en Nieuw gemaakt?

Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge