Herfst stoofpot met bokbier - Thomas CulinairVoor het magazine aan de keukentafel met Coop, maakte ik dit recept voor een herfst stoofpot met bokbier. Daarbij hoorde een heuse fotoshoot, waar ik eerder al over schreef. Dit is een heerlijk comfort food gerecht met typische smaken welke passen bij de herfst. Het voorbereiden is misschien even wat werk, maar daarna zet je het lekker op het vuur (of in de slowcooker) en je huis vult zich met heerlijke geuren!

Onderstaand recept is geschikt voor vier personen en rijst of bijvoorbeeld pompoenpuree past er goed bij. Je kunt dit gerecht in een braadpan of slowcooker maken.

Ingrediënten herfst stoofpot met bokbier

  • 700-800 gram sukadelappen of riblappen
  • 250 gram pompoenblokjes
  • 100 gram spekjes (uitgebakken)
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 2 theelepels mosterd
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 2 uien (in halve ringen)
  • 2 winterwortelen (schoongemaakt en in plakjes gesneden)
  • 1 flesje bokbier
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bloem
  • peper en zout

Bereidingswijze herfst stoofpot met bokbier

Snijd allereerst het vlees in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Bestrooi het vlees vervolgens met peper, zout en bloem. Schep het dan even goed door elkaar.

Bestrijk de plakken ontbijtkoek met de mosterd en snijd het vervolgens in stukjes. Zet een braadpan op het vuur en laat goed heet worden. Doe er vervolgens olijfolie in en braad het vlees op hoog vuur aan, totdat het mooi bruin van kleur is.

Haal het vlees uit de pan en bak in het achterbleven vocht de ui, knoflook, wortel en spekreepjes even aan. Voeg daarna het vlees weer toe samen met het laurierblaadje, tomatenpuree, ontbijtkoek, appelstroop en het bokbier. Voeg als het nodig is zoveel water toe, totdat het vlees net onder staat. Roer alles vervolgens goed door elkaar en laat het gerecht zo’n 3 uur sudderen met de deksel op de pan. Voeg ongeveer een kwartier voor tijd de pompoenblokjes toe. Dan hebben ze nog een lekkere bite. Mocht je ze graag zachter eten, dan laat je ze wat langer garen.

Bereidingswijze in de slowcooker
Gebruik je een slowcooker? Volg dan dezelfde stappen, maar gaar de herfst stoofpot dan op de medium stand voor ongeveer 3 uur. Het vlees moet heerlijk mals zijn. Afhankelijk van het gekozen vlees, kan het wat langer nodig hebben. Controleer het gerecht op smaak en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Eet smakelijk!

Meer inspiratie?

Op zoek naar meer recepten voor de herfst? Bekijk dan het overzicht: herfst receptenen kijk ook eens naar de recepten met bier.

Herfst stoofpot met bokbier gemaakt?

Heb jij dit recept voor herfst stoofpot met bokbier gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Overzicht
recipe image
Naam
Herfst stoofpot met bokbier
Auteur
Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Beoordeling
3.51star1star1star1stargray Based on 16 Review(s)

17 reacties

    • Het beste is met deksel. Er zit zoveel vocht in dat het niet snel droogkookt als je het zonder deksel gebruikt, maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Ik zal het er even bij zetten 🙂

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge