Het eind van het jaar nadert en dan komen overal weer mooie lijstjes voorbij. Voor de één nogal irritant, ik vind het heerlijk! Daarom lekker ‘Cheesy” mijn jaaroverzicht van de best bekeken recepten in 2017. In het jaar 2017 zette ik 40 berichten online. Als hobbyblogger vind ik dat nog wel een prima aantal, al hoop ik aankomend jaar meer berichten te kunnen delen.

 

1. Gebakken bavette

Met afstand het best bekeken recept op mijn foodblog dit jaar. Ik blijf in herhaling vallen, maar mooi dat dit stukje ‘vergeten vlees’ steeds populaider wordt. In dit simpele recept wordt de bavette kort gebakken in de pan met wat peper en zout. Lekker met krokante frieten uit de oven en salade.
Bekijk recept: Gebakken bavette

Jaaroverzicht Recepten - Gebakken Bavette

 

2. Zelfgemaakte hamburger

Voor mij best verrassend dat dit recept zo goed gelezen wordt. Er zijn natuurlijk veel hamburgerrecepten op internet te vinden. Al is dit recept van Jamie wel echt een aanrader en gebruiken we dit thuis ook als we eens een goed broodje hamburger willen eten.
Bekijk recept: Zelfgemaakte hamburger

Jaaroverzicht Recepten - Zelfgemaakte hamburger - Thomas Culinair

3. Gegrilde varkenshaas met rode portsaus

Een van mijn eerste recepten op mijn foodblog, waarbij de foto’s ook niet super zijn. Leuk dat dit gerecht dan toch goed bekeken wordt. De portsaus smaakt heerlijk bij varkenshaas. Varkenshaas is een toegankelijk en goed betaalbaar stukje vlees, wat overal verkrijgbaar is.
Bekijk recept: Gegrilde varkenshaas met rode portsaus

Jaaroverzicht Recepten - Gegrilde varkenshaas met rode portsaus

4. Malse Spareribs van de BBQ

Jaaaa, mijn recept voor malse spareribs doet het ook goed. Mijn spareribs zijn ondertussen geliefd bij feestjes in mijn omgeving en hoor regelmatig dat ze het gemaakt hebben. Ook leuk dat ik dit jaar pas voor het eerst met BBQ gerechten bezig ben geweest en deze gelijk in de top-5 staat. Volgende zomer lekker aan de slag met meer recepten voor op de BBQ. Dit recept maakt de spareribs zo mals, dat je het vlees zo van het bot trekt. Het is nu ochtend, maar ik krijg er gelijk zin in haha.
Bekijk recept: Malse spareribs van de BBQ

Jaaroverzicht Recepten - Malse spareribs van de BBQ5. Dorade uit de oven

Een verrassende afsluiter van de recepten top-5 van 2017. Ik had nog nooit dorade gemaakt en heb het eenvoudig gehouden met dit recept. De dorade wordt gevuld met een vers kruidenmengsel en citroen. Door inkepingen in de huid te maken en te vullen met een kruidenmengsel krijg je een smakelijk resultaat. De dorade wordt gegaard in de oven.
Bekijk recept: Dorade uit de oven.

Dorade uit de oven recept

Dat was hem dan, het eerste jaaroverzicht van Thomas Culinair. Hopelijk het begin van een leuke traditie en ik ben nu al benieuwd hoe de lijst er volgend jaar uitziet. Ik wens iedereen alvast een fijne jaarwisseling toe en een gezond, gezellig en culinair 2018!

Deze recepten gemaakt?

Heb één van deze recepten gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Vind ik leuk om te lezen!

 

 

8 reacties

  1. omg! dat ziet er allemaal heel lekker uit! mijn man is dol op hamburgers dus die ga ik zeker eens maken dit jaar!
    ik ben heel benieuwd naar jou culinaire 2018!

    liefs maaike

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge