Als je nog zoekt naar inspiratie voor je Kerstdiner, geef ik je deze week nog enkele recepten om lekkere gerechten mee op tafel te zetten. Ik heb mijn foodblog even doorgespit en een leuke selectie gemaakt. We begonnen met 5x Kerst Voorgerechten, gevolgd door 5x Kerst Hoofdgerechten. Vandaag sluiten we af met de Kerst desserts. Meestal besteed ik de desserts uit, dus de keuze was niet reuze, maar toch heb ik enkele leuke recepten voor je uitgezocht die niet moeilijk zijn om te maken.

1. Stoofperen

Stoofpeertjes is natuurlijk een klassieker. Heerlijk als dessert bij je Kerstdiner met bijvoorbeeld een bolletje ijs. Maar wist je dat de stoofperen ook erg goed smaken bij een hoofdgerecht met wild?
Bekijk dit recept.

Kerst Desserts: Recept stoofperen - stoofpeertjes

2. Blondies

Een brownie kom je nog wel eens tegen als onderdeel van een dessert in vele restaurants. Vaak blijken ze dan toch wat te machtig in combinatie met een bord vol andere heerlijkheden. Blondies zijn de tegenhanger van brownies, maar dan gemaakt van witte chocolade. Ik ben niet zo’n liefhebber van donkere chocolade, dus is dit gerecht een uitkomt! Blondies zijn erg lekker met een bolletje ijs als dessert of je kunt ze ook bij de koffie serveren.
Bekijk dit recept.

Kerst Desserts: Blondies recept

 

3. Blauwe bessen dessert

Een van mijn eerste desserts op de site, was dit blauwe bessen dessert. Het dessert bestaat uit blauwe bessen yoghurt ijs, blauwe bessen yoghurttaart, blauwe bessen coulis en een crumble van hazelnoot. Door het spelen met de hoogte van de vormpjes krijg je een een leuk effect op je bord, toch?
Bekijk dit recept.

Kerst Desserts met blauwe bessen

 

 

Een van deze Kerst desserts gemaakt?

Heb je één van deze Kerst desserts gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Vind ik leuk om te lezen!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge