Als je nog zoekt naar inspiratie voor je Kerstdiner, geef ik je de komende dagen nog enkele recepten om heerlijke gerechten mee op tafel te zetten. Ik heb mijn foodblog even doorgespit en een leuke selectie gemaakt. Gisteren startten we met 5x Kerst Voorgerechten, vandaag geef ik je 5x Kerst Hoofdgerechten.

Na een smaakvolle start van je Kerstdiner, is het tijd voor het hoofdgerecht. Enkele klassiekers en typische seizoensgerechten.

1. Gevulde kalkoen

Kerst en kalkoen, dat kent iedereen! Een lekker recept voor gevulde kalkoen kan daarom niet ontbreken in dit overzicht. Voor mij was dit vorig jaar toch wel een fijne om van mijn bucketlist af te strepen. Het is best een tijdrovend gerecht, maar dan staat er wel wat moois op tafel!
Bekijk dit recept.

Kerst Hoofdgerechten: Gevulde Kalkoen Recept - Kerst Hoofdgerecht

2. Hazenrugfilet met wildsaus en rode kool

Een mooi seizoensgerecht deze hazenrugfilet met wildsaus, rode kool en fondant aardappelen. Rode kool past goed bij wild vlees en bij veel Kerstdiners komt konijn op tafel.
Bekijk dit recept.

Kerst Hoofdgerechten: Kerst Hoofdgerecht: Hazenrugfilet met wildsaus, rode kool en fondant aardappelen

 

3. Hertenbiefstuk met biersaus en wortelpuree

Steeds vaker probeer ik recepten waar een bier-spijs combinatie gebruikt wordt. Hert is een luxe stukje vlees wat tijdens veel Kerstdiners gegeten wordt.
Bekijk dit recept.

Kerst Hoofdgerechten: hertenbiefstuk - Thomas Culinair

4. Bavette met paddenstoelen

Ook weer zo’n typisch “Thomas” gerechtje, mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen… 🙂 Als zelfbenoemde voorzitter van de bavette fanclub kan dit recept natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Bavette is een heerlijk stukje vlees, wat meer waardering mag krijgen.
Bekijk dit recept.

Kerst Hoofdgerechten - Bavette met paddenstoelen

5. Lamsrack met kruidenkorst en koffiesaus

Een lekker recept voor lamsrack met kruidenkorst. Daarbij een aardappel-knoflookmousseline, gegrilde asperges en wortelen. Het wordt afgemaakt met een koffiesaus. Dat klinkt toch al bijzonder?
Bekijk dit recept.

Kerst Hoofdgerechten: Lamsrack met kruidenkorst uit de oven

 

Een van deze Kerst hoofdgerechten gemaakt?

Heb je één van deze Kerst hoofdgerechten gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Vind ik leuk om te lezen!

11 reacties

  1. Het water loopt me in de mond als ik deze gerechten zie. Helaas mag ik vrees ik alleen de kalkoen, nu ik zwanger ben. Al smacht ik enorm naar de bavette, haha.

    • ook lekker natuurlijk! De haas en hert is op zich goed te doen hoor, het enige ‘spannende’ is misschien het vlees zelf. Maar als je de voorschriften aan houd moet het goed komen. Misschien eens proberen voor jezelf en dan volgend jaar uitpakken met Kerst haha.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge