Als je nog zoekt naar inspiratie voor je Kerstdiner, geef ik je de komende dagen nog enkele recepten om heerlijke gerechten mee op tafel te zetten. Ik heb mijn foodblog even doorgespit en een leuke selectie gemaakt. Gisteren startten we met 5x Kerst Voorgerechten, vandaag geef ik je 5x Kerst Hoofdgerechten.
Na een smaakvolle start van je Kerstdiner, is het tijd voor het hoofdgerecht. Enkele klassiekers en typische seizoensgerechten.
1. Gevulde kalkoen
Kerst en kalkoen, dat kent iedereen! Een lekker recept voor gevulde kalkoen kan daarom niet ontbreken in dit overzicht. Voor mij was dit vorig jaar toch wel een fijne om van mijn bucketlist af te strepen. Het is best een tijdrovend gerecht, maar dan staat er wel wat moois op tafel!
Bekijk dit recept.
2. Hazenrugfilet met wildsaus en rode kool
Een mooi seizoensgerecht deze hazenrugfilet met wildsaus, rode kool en fondant aardappelen. Rode kool past goed bij wild vlees en bij veel Kerstdiners komt konijn op tafel.
Bekijk dit recept.
3. Hertenbiefstuk met biersaus en wortelpuree
Steeds vaker probeer ik recepten waar een bier-spijs combinatie gebruikt wordt. Hert is een luxe stukje vlees wat tijdens veel Kerstdiners gegeten wordt.
Bekijk dit recept.
4. Bavette met paddenstoelen
Ook weer zo’n typisch “Thomas” gerechtje, mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen… 🙂 Als zelfbenoemde voorzitter van de bavette fanclub kan dit recept natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Bavette is een heerlijk stukje vlees, wat meer waardering mag krijgen.
Bekijk dit recept.
5. Lamsrack met kruidenkorst en koffiesaus
Een lekker recept voor lamsrack met kruidenkorst. Daarbij een aardappel-knoflookmousseline, gegrilde asperges en wortelen. Het wordt afgemaakt met een koffiesaus. Dat klinkt toch al bijzonder?
Bekijk dit recept.
Een van deze Kerst hoofdgerechten gemaakt?
Heb je één van deze Kerst hoofdgerechten gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Vind ik leuk om te lezen!
Bij ons was het gourmet vandaag, met nog overschot voor morgen (yummie!)
Jouw suggesties zien er ook echt lekker uit!
Marie-Lise (Reislustig.be) onlangs geplaatst…Enkel op reis met handbagage? 7 inpaktips
Het water loopt me in de mond als ik deze gerechten zie. Helaas mag ik vrees ik alleen de kalkoen, nu ik zwanger ben. Al smacht ik enorm naar de bavette, haha.
ja, dan zijn de meesten niet zo geschikt haha. Maar voor een hele mooie reden, succes met je zwangerschap
Kalkoen is altijd goed met kerst! Wij kiezen alleen nooit voor zo’n hele kalkoen, maar altijd voor kalkoendijen. Dat is toch wat makkelijker 🙂
Eva van den Bergh onlangs geplaatst…Bologna, Italië
oh dat zal ook vast heerlijk zijn. Met Kerst moet je vooral eten wat je lekker en fijn vindt om te maken 🙂
Doe mij alles maar! Echt zin in de kerst. Sowieso kalkoen maar die bavette klinkt ook fijn!
O dat Hertenbiefstuk lijk me ook zalig zeg! Bedankt voor de tips, ik was nog opzoek naar inspiratie.
Wij eten vaak rollade op Eerste Kerstdag. Dit lijkt me lekker, maar ik weet niet of hij mij zou lukken.
ook lekker natuurlijk! De haas en hert is op zich goed te doen hoor, het enige ‘spannende’ is misschien het vlees zelf. Maar als je de voorschriften aan houd moet het goed komen. Misschien eens proberen voor jezelf en dan volgend jaar uitpakken met Kerst haha.
Lamsrack vind ik zo lekker! Echt heerlijk. Ga dat zeker proberen.
Oh dat is te moeilijk voor mij ik ben echt geen keukenprinses. De gerechten zien er wel allemaal erg lekker uit.