Als je nog zoekt naar inspiratie voor Kerst voorgerechten, geef ik je de komende dagen nog enkele recepten om heerlijke gerechten mee op tafel te zetten. Ik heb mijn foodblog even doorgespit en een leuke selectie gemaakt. We beginnen vandaag met de Kerst voorgerechten en enkele amuses.
Breng je smaakpapillen op gang en geef een goede start aan je kerstdiner met onderstaande Kerst voorgerechten. Succes verzekerd!
1. Gamba amuse met erwtenpuree
Dit knalt er toch lekker in met die mooie groene puree? Gamba, erwt en munt is een goed huwelijk 🙂 Je kunt de erwtenpuree eventueel van te voren maken en tijdens het kerstdiner nog even verwarmen.
Bekijk dit recept.
2. Zalmtartaar met rucoladressing
Een lekker gerechtje met gerookte zalm. Het is makkelijk en snel te bereiden en geserveerd op een mooi wit bord, spatten de kleuren van het bord, toch?
Bekijk dit recept.
3. Bietencarpaccio met geitenkaas
Een klassieke en altijd succesvolle combinatie natuurlijk, biet en geitenkaas. Door Chiogga biet te gebruiken ziet het er direct al feestelijk uit. Van de geitenkaas wordt een eenvoudige crème gemaakt.
Bekijk dit recept.
4. Romige mosterdsoep
Waarschijnlijk ligt er dit jaar geen sneeuw met Kerst, maar deze romige mosterdsoep is wel een fijne, warme start van je Kerstdiner. De mosterdsoep kun je van te voren maken, dat scheelt alweer tijd en stress!
Bekijk dit recept.
5. Risotto met gamba
Begin je Kerstdiner met dit heerlijke comfortfood: Risotto met gamba, champignons en spinazie. Het recept is geschikt voor vier personen als voorgerecht, of voor twee personen als hoofdgerecht.
Bekijk dit recept.
Een van deze Kerst voorgerechten gemaakt?
Heb je één van deze Kerst voorgerechten gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Vind ik leuk om te lezen!