Door HelloFresh werd ik uitgedaagd om een smakelijke twist te geven aan het recept voor Koreaanse biefstukwraps met groenten. Die uitdaging ga ik graag aan en deel hierbij het recept voor Koreaanse sla wraps, gevuld met kip, noedels, shiitake, wortel, komkommer, lente ui en krokante nori. Lekker met een sausje erbij en smullen maar. In Korea is het gebruikelijk om allemaal bakjes met toppings op tafel te zetten, zodat iedereen zelf kan kiezen hoe hij zijn sla wraps gaat vullen. Dat staat natuurlijk ook erg gezellig. Het gerecht is een lekkere combinatie van smaken en structuren.
Vaak eet men er in Korea Gochujang saus bij, maar dat is niet overal in Nederland goed verkrijgbaar. Gochujang is een pittige Koreaanse chilipasta. Een goed alternatief is een mengsel van Hoisinsaus en sambal.
Het recept is erg makkelijk om te maken. Onderstaand recept is geschikt voor zo’n 4 personen.
Ingrediënten Koreaanse sla wraps
- 2 stronkjes baby romaine (evt kun je ook ijsbergsla gebruiken)
- pakje noedels
- handje shiitake
- 2 kipfilets
- 2 wortels
- halve komkommer
- 1 lente ui
- 2 vellen nori
- sesamzaadjes
- chilivlokken (of cayennepeper)
- sesamolie
- (wok)olie
Voor de marinade
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 centimeter verse gember, geraspt
- een scheutje vissaus
- een scheutje rijstazijn
Voor de Gochujang saus
- sambal
- hoisinsaus
Voorbereiding
Het is goed om de kip van te voren te marineren, dat komt de smaak ten goede. Snijd allereerst de kipfilet in blokjes. Meng vervolgens de ingrediënten voor de marinade in een kom. Voeg de kipfilet toe en roer goed door elkaar. Zet in de koeling en laat het een uurtje marineren.
Maak de wortel schoon en snijd het vervolgens in kleine blokjes of reepjes. Snijd daarna een stuk komkommer in de lengte door vieren. Verwijder vervolgens het vruchtvlees en snijd de komkommer in halve rondjes. Snijd de lente ui in fijne schuine plakjes.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet er na het afgieten wat sesamolie over, zodat het minder aan elkaar plakt.
Pluk de blaadjes van de romaine sla en was het goed af. Er kan namelijk nog zand tussen zitten en dat eet niet lekker.
Borstel daarna de shiitake voorzichtig schoon en snijd de harde uiteinden eraf. Snijd ze vervolgens doormidden. Je kunt ze ook heel laten, maar dat eet iets lastiger.
Meng twee eetlepels hoisinsaus met een scheutje sambal in een kommetje en roer goed door elkaar.
Zet de wortel, komkommer, lente ui, noedels en de saus alvast klaar in bakjes of op een bord.
Bereiding krokante nori
Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden. Pak een kwastje en bestrijk een norivel met iets water. Strooi er vervolgens grof zeezout en chilivlokken over. Vouw het norivel dicht en snijd het in reepjes. Zet de norivellen in de oven en laat het ongeveer 10-15 minuten garen. Je zult zien dat de norivellen lekker krokant worden. Haal ze uit de oven en zet ze klaar voor later gebruik. Voor het gebruik kun je ze even in kleinere stukjes breken.
Bereiding kip en shiitake
Zet een pan op het vuur en voeg wat (wok)olie toe, bak de gemarineerde kip op hoog vuur gaar. Zet de kip even apart. Bak in dezelfde pan (eventueel met een scheutje olie) de shiitake in enkele minuten gaar. Zet de noedels en kip vervolgens klaar in bakjes, tijd om de Koreaanse sla wraps te gaan vullen!
Samenstellen Koreaanse sla wraps
Het is leuk om alles in bakjes of borden klaar te zetten en iedereen zelf zijn Koreaanse sla wraps te laten vullen. Pak daarvoor een blaadje Romaine Sla en vul het met noedels. Leg er vervolgens wat kipblokjes, shiitake en komkommer op. Strooi daarna wat van de wortels, krokante nori en sesamzaadjes over. Je maakt het af door er eventueel wat saus over te scheppen, of je kunt de sla wrap dichtvouwen en lekker dippen in de saus.
Eet smakelijk!
Meer Aziatische recepten?
Fan van de Aziatische keuken? Bekijk dan ook eens het overzicht van mijn Aziatische recepten.
Koreaanse sla wraps gemaakt?
Heb jij dit recept voor Koreaanse sla wraps gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!