Als vaste lezer van mijn blog zul je misschien weten dat ik me een trotse “Bierista, meester in bier” mag noemen. Voor Bierista heb ik drie zomerse BBQ recepten met een bijpassend bier bedacht. In deze “zomerspecial” geef ik de lezers van Bierista de nodige bier en food inspiratie. De eerste werd vorige week al bekend gemaakt en vind je natuurlijk ook hier. Het recept dat ik heb gemaakt is: Krokante kippenvleugels van de BBQ met Texels Goudkoppe.
Update: Inmiddels staan de andere recepten ook online: Gevulde portobello van de BBQ met La Chouffe Soleil en Broodje Hamburger van de BBQ met Hair in the mailbox van Mikkeler.
De kippenvleugels worden eenvoudig gemarineerd en daarbij past een lekkere koude Texels Goudkoppe. Dit goudgele blond bier, met 6% alcohol, is zacht van smaak en lekker licht. Dit brengt het geheel dus mooi in balans! De Texels Goudkoppe is gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot. De ingrediënten zijn: gist, duinwater, gemoute granen en natuurlijk hop.
Dit gerecht voor krokante kippenvleugels van de BBQ is eenvoudig om te maken. Je kunt een grote kom gebruiken om de kippenvleugel in te marineren, maar ik gebruik meestal een diepvrieszak met ziplock sluiting. Dan kun je de marinade gemakkelijk husselen en als het ware in het vlees ‘masseren’, zonder dat je vieze handen krijgt 🙂
Zorg ervoor dat de barbecue mooi op temperatuur is, maar liever niet warmer dan 200 graden. De kippenvleugels worden indirect gegaard. Op het laatst grillen we de vleugels nog even af op de directe kant voor een lekker krokant velletje.
Onderstaand recept is geschikt voor vier personen
Ingrediënten krokante kippenvleugels van de BBQ
- 8 kippenvleugels
- 2 theelepels (gerookt) paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 tenen knoflook, geperst
- Een eetlepel honing
- Sap van een halve limoen (of citroen)
- Olijfolie
- Zwarte peper
- Zout
Bereidingswijze krokante kippenvleugels van de BBQ
Niet zo lastig, maar daar gaan we!
Meng allereerst het gerookt paprikapoeder, kerriepoeder, geperste knoflook, honing en limoensap goed door elkaar. Voeg dan naar wens peper en zout toe. Schenk daarna een flinke scheut olijfolie toe (2 á 3 eetlepels) in de marinade en roer het geheel goed door elkaar. Leg vervolgens de kippenvleugels in de marinade en hussel de kip en marinade goed door elkaar.
Laat de kip minimaal een uur in de marinade liggen, hoe langer hoe beter. Schep of hussel de kippenvleugels een paar keer om.
Kippenvleugels grillen op de BBQ
Laat de marinade een beetje van de kip aflopen en leg ze daarna op de indirecte zone van de barbecue. Gaar de kip ongeveer 20 minuten en keer een paar keer om.
Gril de kip vervolgens nog enkele minuten af op directe hitte voor een lekker krokant velletje. Het is ook lekker om voor het afgrillen de kip nog te bestrijken met wat honing, let er dan wel goed op dat de honing niet verbrand. Serveer er een heerlijk koude Texels Goudkoppe bij.
Eet smakelijk!
Meer BBQ recepten?
Als je zoekt naar meer recepten voor de barbecue kun je hier eens kijken: overzicht recepten met bbq.
Krokante kippenvleugels van de BBQ gemaakt?
Heb je dit recept voor krokante kippenvleugels van de BBQ gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!
Wat krijg ik zo’n honger van al dat lekkers te zien op je blog! Leuke ideeën, ik doe zo inspiratie op…