Tijdens een avondje poker vond ik het leuk om eens iets anders dan de standaard hapjes op tafel te zetten. Ik maakte krokante mini tortilla’s met een vulling van chorizo, cheddar, mais, paprika en ui. Om het nog een kleine kick te geven heb ik Tabasco Chipotle aan de vulling toegevoegd en op de snack nog een plakje jalepeño gelegd. Deze partysnack is goed voor te bereiden. Je kunt de mini tortilla’s van te voren al even bakken en ook de vulling kun je klaarmaken. Dan hoef je ’s avonds alleen de vulling nog even op te warmen en dan kun je de krokante mini tortilla’s vullen en opdienen.
onderstaand recept is geschikt voor 12 snacks. De meeste muffinvormen hebben 12 cups.
Ingrediënten krokante mini tortilla’s met chorizo
- 12 mini tortilla’s (grotere tortilla’s kun je evt. met een kookring uitsteken)
- een flink stuk chorizo
- halve ui
- half blikje mais
- 1 paprika
- een handje geraspte (cheddar) kaas
- eetlepel tomatenpuree
- 12 plakjes jalapeño
- handje sla
- komijnpoeder
- olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding tortilla
Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden. Maak een mengsel van een scheut olijfolie met een snuf komijn en wat peper en zout. Snijd de tortilla’s met een mes in tot het midden en bestrijk ze met het olijfolie mengsel. Vouw ze vervolgens dicht tot hoorntjes en druk ze met de punt naar beneden in een cup van de muffinvorm.
Bak de tortilla’s voor ongeveer 15 minuten in de oven, totdat ze krokant zijn. Als ze niet krokant zijn, blijven de hoorntjes niet goed bij elkaar en valt je vulling eruit. Zet weg voor later gebruik.
Bereiding vulling krokante mini tortilla’s
Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak even aan in een koekenpan. Snipper ondertussen een ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Dep met keukenpapier het vrijgekomen vet van de chorizo voor een groot gedeelte op. Voeg dan de ui, paprika, mais en tomatenpuree toe en bak het geheel nog even door. Strooi dan een handje geraspte cheddar kaas toe en roer alles goed door elkaar. Bak het geheel nog even door, totdat de kaas gesmolten is en je een beetje plakkerig mengsel heb. Voeg vervolgens een scheutje Tabasco Chipotle toe en breng naar wens verder op smaak met peper en zout.
Vul nu elke krokante mini tortilla met enkele blaadjes sla en schep er vervolgens het mengsel in. Leg er ter garnering een plakje jalapeño op met eventueel wat peterselie.
Eet smakelijk!
Krokante mini tortilla’s met chorizo gemaakt?
Heb je dit recept voor krokante mini tortilla’s met een vulling van chorizo, cheddar, mais, paprika en ui gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!
Meer Zuid-Amerikaanse recepten?
Op zoek naar meer recepten uit de Zuid-Amerikaanse keuken? Bekijk dan het overzicht: Zuid-Amerikaanse recepten.
Dit is nog eens een leuk, makkelijk en heerlijk uitziend zomers hapje. En makkelijk vegan te maken zie ik. Deze ga ik zeker even onthouden!
ja lekker toch 🙂 En inderdaad makkelijk zelf mee te variëren!