Recept lamsrack van de BBQ - Thomas CulinairIk vind de smaak van lamsvlees erg lekker, maar niet iedereen kan de smaak waarderen. Sommige mensen vinden het sterk van smaak, maar als je een goed stukje lam hebt, vind ik de smaak juist lekker zacht. Laatst maakte ik een lekkere lamsrack van de BBQ en het simpele recept deel ik vandaag met je. De lamsrack bakken we op hoge temperatuur (ongeveer 200 graden) aan op directe hitte. Zelf houd ik ervan om de lam medium rare te eten. De meeste mensen gaan liever voor iets meer medium. Dan gaar je het nog even door op de indirecte kant tot een kerntemperatuur van 53 graden. Hierna laten we het vlees even rusten en daardoor gaat de temperatuur nog iets omhoog. Het gebruik van een kernthermometer is dus aan te raden.

Ingrediënten lamsrack van de BBQ

  • 1 lamsrack
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • zwarte peper en zout

 

Voorbereiding lamsvlees

Verwijder allereerst het vlies aan de onderkant van de lamsrack. Dat kun je eenvoudig met je vingers loshalen en en er vervolgens aftrekken. Snijd grote of dikke stukken vet wat weg. Maak de botjes ook schoon door het vlies te verwijderen en het overtollige vlees iets weg te snijden.

Maak een marinade door de mosterd te mengen met de knoflook, tijm en rozemarijn. Voeg dan naar wens peper en zout toe en mix het geheel tot een gladde marinade met 2 tot 3 eetlepels olijfolie. Smeer de lamsrack in met de marinade en laat een uurtje intrekken.

Lamsrack grillen op de BBQ

Zorg ervoor dat de barbecue op ongeveer 200 graden is. Verdeel de kolen, zodat je een directe- en indirecte kant hebt.

Schud de overtollige marinade van de lamsrack en leg het dan op de directe hitte van de BBQ en bak het lamsvlees rondom mooi bruin in enkele minuten. Schuif de lamsrack daarna naar de indirecte kant van de barbecue en voeg de kernthermometer in het vlees. Gaar het vlees door tot 53 graden voor een medium garing. Haal de lamsrack daarna van de BBQ en laat voor 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie. De kerntemperatuur loopt dan nog iets verder op.

Snijd de lamsrack na het rusten in koteletjes en geniet!

Recept lamsrack van de BBQ - Thomas Culinair

Meer BBQ recepten?

Op zoek naar meer recepten voor de barbecue? Er staan er ondertussen aardig wat op de website, zie: BBQ recepten.

Lamsrack van de BBQ gemaakt?

Heb je dit recept voor lamsrack van de BBQ gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Overzicht
recipe image
Naam
Lamsrack van de BBQ
Auteur
Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Beoordeling
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge