Vanaf april kunnen bierliefhebbers in de horeca genieten van Leffe Blond 0,0. Hiermee speelt Leffe in op de de vraag naar alcoholvrij (speciaal)bier. Ik drink zelf bijna nooit alcoholvrij bier en degene die ik geproefd heb vond ik vaak nogal zoet en daarbij miste ik het bittere van bier. Toen ik gevraagd werd om Leffe Blond 0,0 te testen, was ik dus erg benieuwd hoe dit bier zou smaken. Ik kreeg een mooi Leffe borrelpakket opgestuurd met onder andere 2 flesjes Alcoholvrije Leffe Blond, een Leffe glas, Leffe kaas en harde worst. Leuk detail is de inscriptie van mijn naam in de Borrelplank, daar scoren ze natuurlijk al punten mee 😉

Stimuleren van verantwoord drinken

Bierbrouwerij AB InBev (de grootste brouwerijketen ter wereld), waar Leffe een onderdeel van is heeft als prioriteit om verantwoord drinken te stimuleren. De brouwer heeft een doel bepaald dat in 2052 20% van het wereldwijde biervolume uit alcoholvrij of alcoholarm bier bestaat. Uit onderzoek is gebleken dat de verkoop van alcoholvrij bier van 2010 tot 2017 met maar liefst 285% gestegen is. Je ziet ook steeds meer alcoholarme of alcoholvrije bieren op de markt komen die een goede smaak hebben. Tijd om dit bier zelf eens te gaan proeven!

Review Leffe Blond 0,0 - Thomas Culinair v

 

Leffe Blond 0,0 vs. zijn grote broer

Leffe Blond zal voor elke speciaal bierdrinker wel bekend zijn. De geur is wat fruitig en qua smaak licht, wat zoetig met een goede body. De alcoholvrije versie heeft volgens Leffe dezelfde gebalanceerde body met licht bittere en fruitige tonen, waar kruidnagel en vanille in te proeven zijn.

Het eerste flesje heb ik ‘s avonds op de bank getest met een lekker borrelplankje erbij. Ik vond de smaak van de alcoholvrije Leffe best goed. Wel wat zoet, maar je hebt wel echt het idee dat je een lekker biertje drinkt. Bij andere alcoholvrije bieren heb je toch het idee dat je een soort van frisdrank drinkt… Op het eind komt ook wat lichte bitterheid naar voren. Om het echt goed te testen heb ik het 2e flesje tegelijk met de “echte” Leffe Blond geproefd, zodat ik de smaken beter kon vergelijken. Qua geur ruikt de Alcoholvrije Leffe duidelijk wat zoeter/bloemiger, de smaak bevestigd dat ook. Ook lijkt de alcoholische versie iets meer kruidigheid en wat meer frisheid te bevatten. Ondanks de verschillen, vind ik dat de bieren toch wel wat op elkaar lijken. Het is een goed alternatief als je wilt genieten van een lekker specialbiertje, maar dan zonder alcohol.

Een goede ontwikkeling voor bier liefhebbers die ook eens een smakelijk alcoholvrij biertje willen drinken.

Drink jij alcoholvrij speciaalbier?

Wat vind jij het lekkerste alcoholvrije speciaalbier? Ik ben erg benieuwd! Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen! Volg ook mijn bieravonturen via Untappd

Voor meer biernieuws kun je mijn bierpagina bekijken.

 

Ik kreeg dit bier opgestuurd, de smaakervaring is mijn eigen beschouwing.

1 reactie

  1. Ik drink eigenlijk geen 0,0% vind leffe blond zeker lekker biertje, goed te lezen dat de alcoholvrije ook goed is. Zal het onthouden:)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge