Tarte Tatin van witlof - Luxe Dinerbox Thermen Bussloo

Afgelopen weekend genoten Helen en ik van de Luxe Dinerbox van Thermen Bussloo. Chefkok Heine Ruitenbeek en zijn crew van Restaurant Intens (het restaurant in Thermen Bussloo) zorgen voor de voorbereiding, zodat je het thuis alleen nog maar af hoeft te maken. Op Facebook zag ik de Luxe Dinerbox voorbijkomen en dacht gelijk, dat is een goed idee! We besloten om voor de 5-gangen dinerbox te gaan, wat € 37,50 per persoon kost. Helen speelde liever op ‘safe’ en besloot om een Vega menu aan te vragen. Je kunt ook een 3-gangen menu (€ 27,50 p.p.) bestellen en eventueel  kiezen voor extra’s als bijpassende wijn of een kaasplank.

Het menu van de 5-gangen luxe Dinerbox

  • huisgemaakt zuurdesembrood met boter
  • Gemarineerde zeebaars (voor Helen gepofte aardpeer met cannelloni van groene kool)
  • Knolselderij peterselie crème soep
  • Ossenstaart (voor Helen Tarte tatin van witlof)
  • Biologische kalfsentrecote (voor Helen frittata)
  • Witte chocolade mousse
  • Thee en lekkernijen

Hoe werkt de Luxe dinerbox?

Nou, heel simpel hoor! Je kiest een tijdvenster waarop je de dinerbox thuis wilt laten bezorgen, of op wilt halen bij Thermen Bussloo. Keurig op tijd arriveerde de duidelijk gelabelde dozen met daarin de losse componenten. Ik heb alles eerst rustig uitgepakt en op volgorder gelegd, zodat ik tijdens de bereiding lekker wat overzicht heb, wel zo prettig. Ook heb ik eerst de instructies doorgenomen, zodat ik een beetje wist wat ik allemaal nog moest gaan doen.

Elk gerecht heeft zijn eigen kleur, zodat het onderscheid tussen de instructies en de bijbehorende componenten duidelijk is. Per gerecht hoeft je echt maar een paar minuten aan de slag om het op je bord te toveren. Bij een aantal gerechten kun je de instructies ook per video bekijken, zodat je wat beter kunt zien wat de bedoeling is. Volgens mij is het goed gelukt om de bordjes mooi op te maken. De gerechten op onderstaande foto’s (een selectie van de gerechten) zien er toch heerlijk uit?

Zeebaars ceviche - Luxe Dinerbox  Gepofte aardpeer - Luxe Dinerbox

Kalfsentrecote - Luxe Dinerbox Thermen Bussloo Dessert witte chocolade mousse - Luxe Dinerbox

 

Aanrader?

Het was prettig dat ondanks dat Helen een Vega dinerbox had, de bereiding makkelijk samen te doen was. Veel gerechten moesten alleen nog even in de oven, magnetron of opgewarmd te worden in de pan. Dan kon je de eerste paar minuten bijvoorbeeld een gedeelte van Helens gerecht in de oven schuiven, om een paar minuten later mijn component er naast te zetten. Zo is alles netjes tegelijk klaar en zit je niet in je eentje te eten, of naar een bord eten te staren wat koud aan het worden is, wel zo gezellig 🙂

Ik vind de prijs/kwaliteit verhouding echt prima. Natuurlijk moet je zelf nog wel het e.e.a. uitvoeren, maar dat maakt het ook extra leuk wat mij betreft en draagt zeker bij aan een stukje beleving. Je bent als het ware uit eten in je eigen huis. Het waren stuk voor stuk heerlijke gerechten met mooie smaakcombinaties. Natuurlijk vind ik koken en een beetje ‘prutsen’ met opmaak leuk om te doen, maar ook de wat minder geoefende hobbykok kan hiermee echt prima aan de slag!

Je kunt de Luxe dinerboxen in ieder geval nog bestellen tot volgende week. Bekijk de website van Thermen Bussloo voor meer informatie: www.thermenbussloo.nl/acties/luxe-dinerbox

Woon je hier niet in de buurt? Bij de andere gelieerde locaties Thermen Soesterberg , Thermen Berendonck (Wijchen) en Thermen Bad Nieuweschans worden vergelijkbare dinerboxen verkocht.

 

(de Luxe Dinerbox van Thermen Bussloo / Restaurant Intens is op eigen initiatief aangeschaft en betreft dus geen samenwerking)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge