Zo vlak voor Kerst kun je misschien nog wel wat inspiratie voor je Kerstdiner gebruiken. Hierbij 5 makkelijke Kerst voorgerechten. Ze zien er mooi uit, maar zijn wel makkelijk om te maken, heerlijk toch! Ik geef je net als vorig jaar, de komende dagen nog wat last-minute inspiratie voor je Kerstmenu.

Snel naar de Kerst voorgerechten:

  1. Steak tartare van ossenworst
  2. Caprese op toast
  3. Ravioli van biet
  4. Spinazie courgette soep
  5. Paling met garnalen

1. Makkelijke steak tartare van ossenworst

Steak tartare is een klassiek Frans gerecht van rauw, rood vlees met sjalotten, augurken, kappertjes en een verse eidooier. Het wordt vaak gemaakt van runder biefstuk. Ik geef je hierbij een eenvoudige versie, waarmee je jouw gasten bij het Kerstdiner kunt verrassen: Steak tartare van ossenworst met toast.

Makkelijke Kerst voorgerechten: Steak tartare van Ossenworst

2. Caprese op toast

Net weer even anders dan de Caprese zoals die vaak geserveerd wordt als plakken mozzarella, schijfjes tomaat en basilicum. Bij dit gerecht wordt de mozzarella vervangen door hüttenkäse. Als je het vegetarisch wilt houden kun je de garnalen eventueel weglaten. Recept Caprese op toast.

Recept Caprese Amuse - Thomas Culinair

3. Ravioli van biet

Een mooi voorgerecht wat perfect past bij het Kerstdiner. De felle kleur van rode biet steekt mooi af op een wit bord en een garnering met eetbare bloemen maakt het helemaal feestelijk, toch? Deze ravioli wordt gevuld met tonijn, appel en radijs en is echt makkelijk om te maken. Recept bietenravioli.

Makkelijke Kerst voorgerechten: bietenravioli met tonijn, appel en radijs

4. Spinazie courgette soep

Een voorgerecht van soep doet het ook altijd goed. Je kunt het van te voren maken, zodat je het alleen nog even op hoeft te warmen. Makkelijk, snel en niet onbelangrijk: erg lekker! In deze soep combineer je spinazie met courgette. Wat crème fraîche, uitgebakken bacon met eventueel wat knapperige toast en je hebt een heerlijk makkelijk Kerst voorgerecht: Spinazie courgette soep.

Makkelijke Kerst voorgerechten: spinazie courgette soep

5. Voorgerecht van paling en garnalen

Makkelijk, snel, maar ook mooi en daardoor heel geschikt voor Kerst. Dit voorgerecht van paling met garnalen, toast en sla met een lekker sausje erbij ziet er feestelijk uit. En dat wil je toch met Kerst? Recept voorgerecht paling en garnalen.

Makkelijke Kerst voorgerechten: paling met garnalen

Meer inspiratie voor Kerst voorgerechten?

Ik hoop dat dit overzicht met makkelijke Kerst voorgerechten je heeft kunnen inspireren. Voor meer voorgerechten kun je kijken op:  recepten van voorgerechten.

Een van deze gerechten gemaakt?

Heb je één van deze Kerst voorgerechten gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Vind ik leuk om te lezen!

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge