Spareribs uit de slowcooker recept - Thomas CulinairAfgelopen weekend had ik mooie spareribs van de slager in huis. Aangezien het veel regende heb ik de spareribs uit de slowcooker gemaakt, in plaats van op de barbecue. Dat is echt super simpel om te doen, het belangrijkste is om genoeg tijd te nemen. Je wilt natuurlijk heerlijk malse spareribs, dus begin op tijd! Een uur of 4 gaan de spareribs namelijk wel in de slowcooker. Je kunt dit het beste van te voren doen, zodat je de spareribs bij de maaltijd alleen nog even in de oven hoeft te doen.

Voor dit recept heb ik de Cola BBQ saus van Saus Guru gebruikt. Je kunt het natuurlijk ook zelf maken, zoals mijn recept die ik bij Pulled Chicken uit de slowcooker maakte.

Ingrediënten spareribs uit de slowcooker

  • spareribs
  • bbq saus (zie recept)

Bereiding spareribs uit de slowcooker

Moeilijk is het niet, dus daar gaan we! Zet allereerst de slowcooker aan op de stand high (circa 90 graden) en laat alvast heet worden.

Verwijder het vlies aan de onderzijde van de spareribs. Steek daarvoor een broodmes onder het vlies (begin bij een stukje bot) en maak genoeg ruimte voor je vingers. Trek het vlies vervolgens van het vlees af.

Bestrijk de spareribs met de BBQ saus en leg ze in de slowcooker. Snijd de ribs eventueel in stukken, als het moeilijk past. Schenk er nog wat saus over en gaar voor minimaal 4 uur in de slowcooker. Draai ze halverwege om en bestrijk nog met wat BBQ saus. Controleer na 4 uur of de spareribs lekker mals zijn. Dit doe je door te kijken of je de botten makkelijk kunt verwijderen. Zitten ze al lekker los? Dan is het vlees heerlijk mals. Zitten ze nog wat strak? Doe de spareribs dan gerust nog een uurtje in de slowcooker.

Spareribs in de oven en saus afronden

Tijd om ze een wat krokant korstje te geven. Dat kan door ze nog even in de oven te doen. Haal de spareribs uit de slowcooker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden en bestrijk de spareribs uit de slowcooker met een laagje BBQ saus. Zet ze voor ongeveer een kwartier in de oven, zodat ze een wat krokant korstje krijgen. Bestrijk ze halverwege nogmaals met de BBQ saus.

Als de spareribs in de oven staan, giet je de saus uit de slowcooker in een steelpan en kook je het wat in. Gebruik eventueel een papje van water en maizena om de saus wat verder in te dikken.

Serveer de spareribs met de BBQ saus erbij, de liefhebber kan ze dan lekker dippen.

Eet smakelijk!

Recept spareribs uit de slowcooker - Thomas CulinairSpareribs uit de slowcooker gemaakt?

Heb jij dit recept voor malse spareribs uit de slowcooker gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Meer slowcooker recepten?

Op zoek naar nog meer lekkere recepten voor de slowcooker? Bekijk dan het overzicht via: overzicht slowcooker recepten.

 

Overzicht
recipe image
Naam
Malse spareribs uit de slowcooker
Auteur
Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Beoordeling
3.51star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge