Vanavond start een nieuw seizoen van MasterChef Nederland op NET5 om 20.30 uur. Als vaste kijker van MasterChef Australië, ben ik heel erg benieuwd hoe een nieuw seizoen in Nederland eruit gaat zien. In 2016 vond de laatste editie plaats en mocht Hilde van Maanen zich tot winnares kronen.

Tijdens MasterChef Nederland gaan Nederlandse amateurkoks de strijd met elkaar aan om de titel “MasterChef Nederland 2018” te pakken. Voor dit nieuwe seizoen is een hele nieuwe jury samengesteld, bestaande uit: Freek van Noortwijk, Jonathan Zandbergen en Stefan van Sprang.

De juryleden

Freek van Noortwijk kun je kennen als “vriendje van” Katja Schuurman, maar natuurlijk ook gewoon van zijn eigen restaurants BREDA Amsterdam en Guts & Glory. Ook werd Freek gevolgd tijdens de serie “De nieuwe Garde“, wat vorig jaar op tv te zien was. Jonathan Zandbergen is executive chef van het met een Michelinster bekroonde restaurant Merlet in Schoorl. Tweesterrenchef Stefan van Sprang is wellicht iets bekender in Nederland. Bijvoorbeeld van de restaurants Aan de Poel in Amstelveen en De Kersentuin in Amsterdam. Daarnaast was hij ook te zien in Chef in je oor.

Gastchefs

Net als voorgaande seizoen zullen diverse bekende chefs voorbijkomen om als jurylid te fungeren, of waarbij de deelnemers in de keuken mogen koken. Zo waren ze in 2016 bijvoorbeeld te gast in De Librije en gaf Yotam Ottolenghi een masterclass. Ik ben benieuwd naar de gasten van dit jaar, maar verwacht dat Joris Bijdendijk en de “Nederlandse” winnaar van MasterChef Australië, Ben Ungermann in ieder geval te gast zullen zijn.

MasterChef Nederland 2018 - Thomas Culinair

MasterChef Nederland 2018

MasterChef is elke maandag en woensdag om 20.30 uur te zien op NET5.

Ga jij kijken? En wat is je favoriete MasterChef serie buiten die van eigen bodem?

Laat het me weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even 🙂

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge