Mosselen met bier van de BBQ recept - Thomas CulinairWeer een nieuw recept met een leuke bier spijs combinatie. Dit keer maakte ik mosselen met bier van de BBQ. Door mosselen op de barbecue te bereiden krijgen de mosselen een subtiele rokerige smaak. Echt een aanrader! Vaak worden mosselen gestoomd in wijn, maar met bier vind ik het persoonlijk echt lekkerder.

Je kunt mosselen in verschillende soorten bier bereiden, zoals Weizen, Witbier en Tripel. Ik gebruikte de tripel Zatte van Brouwerij ‘t IJ. Een lekkere fruitige tripel met een iets droge nasmaak en een alcoholpercentage van 8%. Je proeft na bereiding duidelijk het zoetige accent van dit bier terug, een geslaagde combinatie!

Onderstaand recept is geschikt voor 2 personen als je er wat brood of friet bij serveert.

Ingrediënten Mosselen met bier van de BBQ

 • 2 kilo mosselen
 • 1 flesje bier (bv Zatte van Brouwerij ‘t IJ)
 • 1 teentje knoflook, geperst
 • 400 gram mosselgroenten (of maak zelf een mix van ui, wortel, bleekselderij en peterselie)
 • handje peterselie (grof gehakt)
 • olijfolie
 • peper en zout

Voor het mosselsausje

 • 2 theelepels mosterd
 • 1 eetlepel halvanaise
 • scheutje citroensap
 • peper en zout

 

Bereiding mosselen van de BBQ

Stook allereerst de barbecue op, zodat je straks direct aan de slag kan. Een temperatuur van rond de 200 graden is prima.

Als de BBQ aan het opwarmen is kun je ondertussen aan de slag met de mosselen. Spoel de mosselen allereerst af onder koud stromend water. Verwijder daarna de mosselen die kapot zijn. Geef een tikje op de openstaande mosselen. Sluiten ze niet? Gooi ze dan weg, want dan zijn ze niet goed.

Pak vervoglens een schaal, pan of braadslede die tegen de hitte van de barbecue kan. Schenk er wat olijfolie in en fruit vervolgens een geperst teentje knoflook voor een paar minuten. Voeg daarna de mosselgroente toe en bak het voor enkele minuten. Schep goed door elkaar en voeg vervolgens de mosselen toe. Schenk hierna het bier over de mosselen en schep alles nog even goed door elkaar.

Doe daarna de deksel op de barbecue en laat de mosselen vervolgens ruim 5 minuten koken. Schep het tussendoor een keer door door elkaar.

Schep de mosselen uit de braadslede op een bord of schaal. Breng naar wens op smaak met peper en zout, strooi daarna de gehakte peterselie erover. Eventueel lekker met een mosselsausje en/of wat brood of friet. Voor de saus mix je de ingrediënten goed oor elkaar en breng je het op smaak met peper en zout. Gooi mosselen die nog dichtzitten weg, deze zijn niet eetbaar.

Eet smakelijk!

Mosselen met bier van de BBQ recept - Thomas Culinair

Mosselen met bier van de BBQ gemaakt?

Heb je dit recept voor mosselen met bier van de BBQ gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Meer BBQ recepten?

Op zoek naar meer recepten voor op de barbecue? Ondertussen staan er behoorlijk wat op de site, zie: overzicht BBQ recepten.

Overzicht
recipe image
Naam
Mosselen met bier van de BBQ
Auteur
Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Beoordeling
41star1star1star1stargray Based on 9 Review(s)

2 reacties

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge