Vanavond de vakantie in huis gehaald en genoten van een heerlijke pan gekookte mosselen met zeekraal. De zeekraal kreeg ik vers uit Zeeland toen mijn ouders van vakantie terugkwamen, heel vervelend natuurlijk 🙂 Het zilte van de zeekraal combineert erg goed met de mosselen.
Het recept is geschikt voor twee personen en je kunt er eventueel nog wat brood bij serveren en een eenvoudig mosselsausje (recept staat onderaan deze pagina).
Ingrediënten mosselen met zeekraal
- 2 kilo mosselen
- 200 gram zeekraal
- een groot glas witte wijn
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- Olijfolie
Ingrediënten Mosselsaus
- 2 theelepels mosterd
- 2 eetlepels halvanaise
- 1 eetlepel witte wijn
- peper en zout
Bereidingswijze gekookte mosselen met zeekraal
Spoel de mosselen in een bak met water. Haal de kapotte mosselen eruit en als openstaande mosselen na enkele tikjes niet sluiten, moet je deze ook verwijderen.
Zet dan een grote (mossel) pan op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Snipper de twee sjalotjes en snijd de knoflooktenen in plakjes. Voeg de knoflook en sjalotjes dan toe in de pan fruit de knoflook en sjalotjes enkele minuten aan.
Voeg dan de mosselen en de zeekraal toe en giet een flink glas witte wijn erover heen. Breng het geheel dan aan de kook en doe dan een deksel op de pan. Kook de mosselen met zeekraal zo’n 6 tot 8 minuten, tot de mosselen mooi open staan. Schut tijdens het koken de pan enkele keren om.
Maal wat verse peper over de mosselen met zeekraal en dien alles op. Je kunt er eventueel wat stokbrood en onderstaand mosselsausje bij eten. Dichte mosselen kun je weggooien, die zijn niet eetbaar.
Bereidingswijze mosselsausje
Roer twee theelepels mosterd door twee eetlepels halvanaise. Mix er dan wat witte wijn door en breng op smaak met peper en zout. Serveer de mosselsaus bij de gekookte mosselen met zeekraal.
Eet smakelijk!
Meer zeekraal?
Op zoek naar meer inspiratie met zeekraal? Kijk dan eens naar mijn “salade met zeekraal” of “gebakken zalm met zeekraal“