Het moet niet gekker worden, alweer een dessert op mijn foodblog! Zoals je misschien wel weet ben ik niet zo’n zoetekauw en meer fan van hartige gerechten. Daarom staan er ook weinig desserts op mijn blog. Toch zijn er van die dingen die ik wel gewoon echt lekker vindt. Bijvoorbeeld Panna Cotta, een lekker Italiaans nagerecht wat zo iets betekent als “gekookte room”. Het is eenvoudig om te maken en je kunt er qua smaak ook lekker mee variëren. Ik vind witte chocolade erg lekker en de combinatie met frambozen is natuurlijk al bekend. Ik maakte een frambozencoulis en voor een ‘knappertje’ roosterde ik wat walnoten met honing in de oven.
Een prima dessert wat er leuk uitziet en ook niet misstaat bij een Kerstdiner bijvoorbeeld. Het is eenvoudig om te maken en prima voor te bereiden. Je kunt alles gerust een dag van te voren maken en tijdens het diner samenvoegen.
Onderstaand recept is geschikt voor 4 porties
Ingrediënten panna cotta van witte chocolade
- 300 ml room
- 200 ml melk
- 75-100 gram witte chocolade
- 1 vanillestokje
- 4 blaadjes gelatine
- een flinke hand walnoten
- honing
- 200 gram frambozen (uit de vriezer of vers)
- scheutje water
- schep suiker
- Een bak met ijswater (of echt ijskoud kraanwater)
Bereiding Panna Cotta
Schenk allereerst de room samen met de melk in een steelpan en breng rustig aan de kook. Snijd met een mes het vanillestokje open en schraap het merg eruit en doe dit in de pan.
Week de gelatine in een andere pan of kom met water. Zet het vuur van het mengsel uit en knijp daarna de gelatine zo goed mogelijk uit. Voeg het daarna bij het mengsel en roer het geheel door totdat de gelatine opgelost is.
Snijd de witte chocolade in stukjes en voeg het toe in de pan. Ook nu roer je weer goed door, totdat de witte chocolade opgelost is. Zet de pan in het ijswater en koel het terug totdat het op kamertemperatuur is. Schenk de Panna Cotta daarna in 4 glaasjes en laat het opstijven in de koeling. Dit zal zo’n 3 uur duren.
Krokante honing walnoten
Super eenvoudig, daar gaan we! Verwarm de oven voor op 160 graden. Hak de walnoten grof en meng ze in een kom samen met 2-3 eetlepels honing. Schep de walnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif het voor zo’n 20 minuten in de oven. Schep het tussendoor een paar keer om en let op dat het niet aanbrand. Laat de honing walnoten afkoelen en bewaar ze in een afsluitbaar bakje.
Frambozencoulis
Zet een steelpan op het vuur en voeg een scheutje water toe, samen met een schepje suiker. Verwarm het even totdat de suiker opgelost is en voeg dan de frambozen op. Breng het frambozenmengsel aan de kook op middelhoog vuur en laat zo’n 5 minuten pruttelen. Zet het vuur uit en giet het mengsel door een zeef in een kommetje. Met een lepel kun je heel goed het vocht uit de frambozen ‘duwen’. Laat de frambozen afkoelen, totdat het op kamertemperatuur is.
Tijd om op te dienen? Niet zo moeilijk hoor, schep een laagje frambozencoulis over de Panna Cotta en leg er wat honing walnoten op.
Eet smakelijk!
Panna Cotta van witte chocolade gemaakt?
Heb je dit recept voor Panna Cotta met witte chocolade, honing walnoten en frambozencoulis gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!
Meer desserts
Op zoek naar meer desserts? Bekijk dan het overzicht dessert recepten.
Oow dit ziet er gewoon te heerlijk uit…denk dat ik het in het weekend ga proberen te maken
Jasmina onlangs geplaatst…Bara, de hartige donut
Dit ziet er heerlijk uit! Een mooie afsluiter voor een feestmaal!
Ja heerlijk en lekker eenvoudig 🙂