Princes Ambassadeur Thomas Culinair

Inspiratiepakket Princes Foods

De komende maanden mag ik mij weer Princes Ambassadeur noemen en wordt ik uitgedaagd om maandelijks leuke recepten te bedenken met de producten van Princes Foods. Elke maand opent een bekende foodblogger de themamaand, met een inspiratie recept of recepten. Daarna wordt ik uitgedaagd om in dat thema zelf een recept te bedenken, waarin de producten van Princes Foods centraal staan. Ik voel me vereerd dat ik mij weer de komende tijd Princes Ambassadeur mag noemen en vind het ook leuk om op deze manier uitgedaagd te worden. Ik hoop je de komende tijd dus weer veel inspiratie te geven met lekkere gerechten.

Vis uit blik?

Veel mensen hebben nog het idee dat vis uit blik niet lekker is en vaak doorgekookt en droog is. Tegenwoordig is dat echt niet meer de standaard. Vis in blik is ook niet per se ongezonder dan verse vis. Een mooie gelegenheid om daar zelf ook mee aan de slag te gaan. Het enige wat ik voorheen qua visconserven regelmatig in huis had was ansjovis, makreel en tonijn, zoals de meeste mensen. Princes vis in blik is enorm veelzijdig; je kan met elk ingrediënt een lekker gerecht maken. Maar veel mensen komen niet verder dan een salade niçoise, ansjovis op een pizza of een zalm pasta.

MSC Keurmerk | Duurzame visvangst

Princes vangt haar vis volgens hoge standaarden en werkt alleen samen met partners die zich inzetten om dit meest verantwoorde manier te doen. Op de meeste producten van Princes vind je het MSC keurmerk. Producten met het Marine Stewardship Council (MSC) keurmerk zijn afkomstig van MSC-gecertificeerde visserijen en deze visproducten kunnen daarom gekenmerkt worden als duurzaam gevangen.

Princes werkt nauw samen met andere organisaties over de hele wereld die ook streven om verantwoorde visserij en schone oceanen te bevorderen en probeert de consument te motiveren om om de meest milieuvriendelijke keuze voor vis en visproducten te kiezen. Nieuwsgierig geworden? Meer informatie over het duurzame vis beleid van Princes vind je hier.

 

Check je vis

Princes weet exact in welk gebied de vis gevangen is, voor de tonijn zelfs met welke boot. Om de kwaliteit verantwoorde visvangst te kunnen waarborgen volgt Princes de gehele productieketen door middel van blockchain. Door de streepjescode van het blikje in de vullen op de website of of de QR code on pack te scannen ontdek je de reis die het blikje heeft afgelegd. Bekijk meer op: nl.princes.eu/checkjevis/

 

Plastic Bank

Princes geeft om de oceaan. De oceaan zorgt voor ons als bron van voedsel en Princes wil ook zorg dragen voor haar. Daarom steunt Princes sinds juni 2021 Plastic Bank. Plastic bank houdt zich bezig met het voorkomen  van plastic in de oceaan door het te verwijderen uit kustgebieden. Het verzamelde materiaal wordt gerecycled naar Social Plastic® wat opnieuw gebruikt worden in producten en verpakkingen. Daarnaast verbetert Plastic Bank de levens van de lokale plastic verzamelaars door hen een vergoeding te bieden voor levensonderhoud. Het allermooiste is dat ieder blikje vis van Princes hier aan bijdraagt!

 

Mijn ontwikkelde recepten – Princes Ambassadeur

Hieronder vind je een overzicht van de recepten die ik ontwikkelde als Princes Ambassadeur.